Ο δρόμος προς την κάλπη χρειάζεται συσπείρωση

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα εκλογική μάχη ξεκίνησε και όλες οι συζητήσεις στην Ελληνική επικράτεια αφορούν την καταλυτική ημερομηνία της 7ης Ιουλίου όπου θα κληθούμε να ορίσουμε το μέλλον της χώρας μας.
Του Μιχάλη Δεμερτζή*
Η πεμπτουσία του Δημοκρατικού πολιτεύματος, μας παρέχει το δικαίωμα να έχουμε στη φαρέτρα μας οι πολίτες όλων των κοινωνικών ιστών ένα υπερόπλο που ονομάζεται Ψήφος. Το δικαίωμα λοιπόν, όπου με τη δική μας βούληση μπορούμε να επιλέξουμε τον τρόπο και τα πρόσωπα που θα διοικήσουν την χιλιοταλαιπωρημένη μας πατρίδα.
Δυστυχώς, τα τελευταία έτη, το φαινόμενο της αποχής από την εκλογική διαδικασία εντείνεται, καθώς αρκετός κόσμος αρνείται να περάσει το παραβάν και να ψηφίσει. Ακούμε συχνά γύρω μας την δικαιολογία “Όλοι τα ίδια είναι’’, “Εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποταʼʼ  και διάφορες υπεκφυγές που οφείλει να αντιληφθεί και ο τελευταίος, ότι δεν ευσταθούν.
Η αδιαφορία για τα κοινά, υπάρχει κίνδυνος να μας φέρει ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων, καθώς είναι βέβαιο ότι ευνοεί τον ισχυρό. Η οικονομία της χώρας και οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα οι ασθενείς κοινωνικά ομάδες θα πληγούν από το νοσηρό παρελθόν που μας έριξε στην άβυσσο της οικονομικής κρίσης.
Αν αυτή η κυρίαρχη πολιτική πράξη παραχωρηθεί στα χέρια των λίγων, τότε το δικαίωμα της πολιτικής λαϊκής έκφρασης με την μορφή της απόρριψης πολιτικών επιλογών ή η έκφραση της επιβράβευσης των αγώνων και της προόδου χάνεται. Και μαζί του χάνεται και η προοπτική για καλυτέρευση της καθημερινότητας που ο καθένας μας ζει και βιώνει.
Τα φαντάσματα του παρελθόντος καραδοκούν, με σκοπό την απαλοιφή της μεσαίας τάξης, με αντεργατικά μέτρα και φτωχοποίηση των εργαζομένων.
Σε περίπου 20 μέρες έρχονται οι κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων χρόνων. Θέλουμε να γυρίσουμε τη χώρα πίσω, ή να δώσουμε το δικαίωμα να κυβερνήσει το παλαιοκομματικό σύστημα που μας έστειλε στη μέγγενη των Μνημονίων;
Ήρθε η ώρα αξιοκρατικά, να στηρίξουμε ανθρώπους με αρχές, αξίες και ιδανικά, που μάχονται για ένα ευοίωνο αύριο της πατρίδας μας.
Ας αφήσουμε τις παραλίες για μια Κυριακή και ας πειστούμε από την δύναμη της συσπείρωσης για να επιλέξουμε ΕΜΕΙΣ το μέλλον τη δικής μας γενιάς και των παιδιών μας. Η μη συμμετοχή μπορεί να επιφέρει τρομερά αρνητικές εξελίξεις για τον αγώνα κατά του κεφαλαίου, των έξωθεν δυναστών και εκείνων που ποντάρουν στην οπισθοδρόμηση.
Ο Πλάτωνας το είπε πριν από 2.500 χρόνια ξεκάθαρα. «Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από πολύ κατώτερους τους.»
Θυμήσου αγαπητέ αναγνώστη, ότι η ψήφος είναι πιο δυνατή από μια σφαίρα… Με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου, με τη ψήφο μπορείς να σκοτώσεις το μέλλον το παιδιών σου… (Αβραάμ Λίνκολν).
*Ο Μιχάλης Δεμερτζής είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Σερρών