Ο Γ. Μπουτάρης για την αλλαγή ονόματος στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Oι δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκαν

Τα γυρίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σχετικά με τις δηλώσεις του χθες στο δημοτικό συμβούλιο για αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» και των ΚΤΕΛ, αλλά και για τα όσα είπε το πρωί σε τηλεοπτικές εκπομπές.

«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου. Πάρθηκε ένα κομματάκι από όσα είπα. Επιπλέον πρέπει να τονίσω ότι όταν ελέχθη αυτό, ήταν όλοι οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης και δεν αντέδρασαν», εξήγησε.

Για τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές είπε: «Με πήραν τηλέφωνο ενώ κοιμόμουν και μου πέταξαν ένα πράγμα. Με μπέρδεψε. Δεν είπα ποτέ για αλλαγή του ονόματος “Μακεδονία”. Όσον αφορά το όνομα του Νίκου Γκάλη, το είπα γιατί είναι διεθνής προσωπικότητα, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετομάνα. Δεν προτείνω και δεν πρότεινα αλλαγή του ονόματος», επέμεινε.

«Δεν προτείνω, ούτε πρότεινα, ούτε πρόκειται να προτείνω αλλαγή κανενός ονόματος. Εξέφρασα την ανησυχία μου -και αυτό δεν το παίρνω πίσω- ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των τελευταίων 25 χρόνων, αφού ήδη περισσότερες από 130 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως ‘’Δημοκρατία της Μακεδονίας’’. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει. Και δεν έχω ακούσει κανέναν πολιτικό να αναλαμβάνει το αντίστοιχο πολιτικό κόστος και να παίρνει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση στο θέμα. Αυτό που μπορώ να πω είναι πω είναι ότι το κλίμα είναι ήδη πολύ φορτισμένο. Και καλά θα είναι να κατεβούν οι τόνοι, να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία, αν τελικά προκύψει, η οποία θα είναι καλή και για τους δυο. Συμφωνία για έναν καλή, δεν υπάρχει», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου δυο πολίτες προσπάθησαν να απευθύνουν κάποιες ερωτήσεις στον Γ. Μπουτάρη ο οποίος τους ρώτησε «ποιοι είστε;» και όταν εκείνοι απάντησαν «δύο πολίτες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια» ο δήμαρχος γύρισε την πλάτη του και αποχώρησε. Στη συνέχεια δήλωσαν: «Είμαστε εδω για να διαμαρτυρηθούμε στον πρώτο πολίτη της πόλης, επειδή με αυτά που λέει δίνει επιχειρήματα στους απέναντι. Μήπως κινείται από ξένα κέντρα;».