Ο γιος του Νίκου Τεμπονέρα απαντά στον Κώστα Μπακογιάννη με αφορμή την άδεια Κουφοντίνα

«Δεν έδειξε ο ίδιος (Κ. Μπακογιάννης) και η οικογένειά του την ίδια ενόχληση για την αποφυλάκιση Καλαμπόκα μόλις 7 χρόνια μετά τη δολοφονία», απαντά ο γιος του Νίκου Τεμπονέρα, Διονύσης, στα όσα είπε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με αφορμή την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα. Υπενθυμίζεται ότι ο εκπαιδευτικός Νίκος Τεμπονέρας (φωτογραφία) δολοφονήθηκε από τον Γιάννη Καλαμπόκα, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, τον Ιανουάριο του 1991 στην Πάτρα.

Ο Κ. Μπακογιάννης είπε στο ΣΚΑΪ: «Φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάω και σε μια άλλη κηδεία θύματος. Είναι ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί για 11 δολοφονίες, για μια σειρά από ληστείες και βομβιστικές ενέργειες. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει επιδείξει ίχνος μεταμέλειας…. Κάνει ό,τι μπορεί να προσδώσει στις εγκληματικές αυτές ενέργειες ηρωισμούς, να στρατολογήσει μία νέα γενιά τρομοκρατών… Και τώρα λέμε ότι αυτός ο άνθρωπος αυτός δεν είναι πια επικίνδυνος, ότι μπορεί να βγει και να απολαύσει τη ζωή και την ελευθερία που έχει στερήσει από άλλους ανθρώπους;».

Ολόκληρη η απάντηση του Διονύση Τεμπονέρα στο Facebook:

«Φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάω και σε μια άλλη κηδεία θύματος» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την 48ωρη άδεια του Δ. Κουφοντίνα.

Ξεχνά προφανώς ότι και εμείς πήγαμε σε κηδείες. Και είδαμε μάλιστα τους πολιτικούς του συνοδοιπόρους, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Τεμπονέρα και τόσων άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, να φροντίζουν οι φονιάδες – οι κάθε λογής Καλαμπόκες, Ρουπακιάδες, Παττακοί – να αποκαθίστανται σε θέσεις Τραπεζών, να παρελαύνουν αμετανόητοι στα κανάλια και στη βουλή και να απολαμβάνουν την θαλπωρή της κατοικίας τους, κόντρα στο κοινό αίσθημα της κοινωνίας.

Δεν έδειξε ο ίδιος και η οικογένεια του την ίδια ενόχληση ούτε για την αποφυλάκιση Καλαμπόκα μόλις 7 χρόνια μετά τη δολοφονία, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση των λοιπών μελών της Χρυσής Αυγής, ούτε όμως και παλιότερα για την αποφυλάκιση Παττακού.

Δεν βρήκαν μια λέξη να αρθρώσουν οι δήθεν υπερασπιστές της νομιμότητας, αλλά δύο μέρες τώρα εκμεταλλεύονται πολιτικά τους νεκρούς τους, για να ξεπλύνουν τα ανομήματα της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο της Siemens που είναι σε εξέλιξη και στα Paradise Papers, στρέφοντας άλλου την προσοχή της κοινής γνώμης.

Ο ίδιος στην τοξική και νεοφιλελεύθερη σκέψη του προφανώς δεν έχει βρει ούτε τη στοιχειώδη ισορροπία που εμπεριέχει η αστική δημοκρατία. Εκείνης που επιβάλλει η συμπεριφορά μιας οργανωμένης κοινωνίας σε ανθρώπους που χρεώνονται την ευθύνη των πράξεων τους, να μην είναι εκδικητική, αλλά να προτάσσει τον ανθρωπισμό. Εκείνης που δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως αιώνιο εγκληματία και του παρέχει στοιχειώδη δικαιώματα που παρέχονται από το νόμο.

Δεν είμαστε ίδιοι κ. Περιφερειάρχη. Δεν θα είμαστε ποτέ…».