Ο εισαγγελέας ζητά τη σύλληψη των ακροδεξιών για τα επεισόδια έξω από το σχολείο στο Ωραιόκαστρο

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια στο δημοτικό σχολείο του Ωραιοκάστρου όπου «πρωταγωνίστησαν» ακροδεξιοί που διαμαρτύρονται για τα προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν να παρακολουθούν μαθήματα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας.

Μάλιστα ο εισαγγελέας στην έγγραφη παραγγελία του ζητά να τηρηθεί και η αυτόφωρη διαδικασία για τις αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των διατάξεων του νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας. Ουσιαστικά δίνεται το πράσινο φως να εντοπιστούν και να συλληφθούν από τις αστυνομικές αρχές οι «πρωταγωνιστές» των χτεσινών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν έξω από το 1ο δημοτικό σχολείου Ωραιοκάστρου.

Επίσης ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας στην έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Εμμανουέλα Κετσιατζή ζητά να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση και για τα αδικήματα της παράνομης βίας και πρόκλησης σωματικών βλαβών και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Νωρίτερα ο δήμος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε ότι είχε ζητήσει τόσο από τις αστυνομικές όσο και από τις εισαγγελικές αρχές να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας στην περιοχή μετά τα έκτροπα που εκτυλίχθηκαν έξω από το δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν χτες στο Ωραιόκαστρο μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης προπηλάκισαν και δημοσιογράφους που βρισκόταν στο σημείο.