Ο κ. Αυγενάκης και η «νοθεία» του

Δεν απορώ που ακόμη δεν έχει καλέσει ένας εισαγγελέας τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, να καταθέσει όποια στοιχεία διαθέτει για την απόπειρα νοθείας που κατήγγειλε ότι θα γίνει στις εκλογές της άλλης Κυριακής. Χρειάζεται και διαδικασία άρσης ασυλίας, θα σκέφτηκαν οι λειτουργοί της Θέμιδος, οπότε οι εκλογές θα είναι ήδη παρελθόν. Προφανώς είναι και απασχολημένοι με τη μελέτη της ευφυέστατης πρότασης συναδέρφου τους με βάση την οποία καταδικάστηκε ένας γέρος 80 χρονών διότι έδειρε μόνος του μια διμοιρία ΜΑΤ.

Επί της ουσίας, όμως, μιας και η ξετσιπωσιά και αλητεία των άριστων της Νέας Δημοκρατίας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, ας αναρωτηθούν οι πολίτες:

  • Ποια παράταξη έχει το Know How στη νοθεία (και στη βία φυσικά);
  • Πότε ξανά στο παρελθόν κάποια στελέχη της ΝΔ μίλησαν για νοθεία;

Θυμίζω:

  • Το 1961 η νοθεία που έγινε από τη μαμά της ΝΔ, την ΕΡΕ, ήταν τόσο χοντροκομμένη που ακόμη και καμιά 80αριά, «πολίτες» που φέρονταν να κατοικούν σε άχτιστο οικόπεδο στην Αθήνα, είχαν ψηφίσει, φυσικά υπέρ της ΕΡΕ.
  • Το 2000, τα πρώτα αποτελέσματα έφερναν μπροστά, σε λίγες χιλιάδες ψήφους, τη ΝΔ. Ολοι γνωρίζουμε ότι αυτό πάντα γινόταν διότι στα μικρά χωριά, στα οποία έβγαιναν πρώτα τα αποτελέσματα, οι κάτοικοι ψήφιζαν, εκόντες άκοντες, υπέρ της Δεξιάς. Οταν στη συνέχεια τα νούμερα έδειξαν ΠαΣοΚ, με μικρή διαφορά, αρκετοί νεοδημοκράτες πέταξαν τη λέξη νοθεία, αλλά την άλλη μέρα το βούλωσαν.

Τώρα, ο κ. Αυγενάκης, εκμεταλλευόμενος ίσως την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι πολίτες γι’ αυτόν, πέταξε την μπαρούφα του. Ο κ. Μητσοτάκης και οι άλλοι άριστοι κάνουν την πάπια, αλλά κάτι μένει: ο φόβος που ήδη έχει καταλάβει τους νεοδημοκράτες.

Αλήθεια, κατάλαβαν γιατί αντέδρασαν αμέσως οι δικηγορικοί σύλλογοι που στη μεγάλη τους πλειοψηφία διοικούνται από νεοδημοκράτες;

Μακάρι να έφταιγε μόνο η βλακεία…