Ο Κ. Καραμανλής στήριξε τον Κυριάκο χωρίς να κατακρίνει τον Τσίπρα

«Ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ με ξεκάθαρο πρόγραμμα και ορίζοντα τετραετίας» ζήτησε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας το βράδυ σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματος του στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, στην Α΄ και Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός που έφτασε στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ με τη σύζυγο του Νατάσα, έτυχε θερμής υποδοχής από εκατοντάδες οπαδούς της ΝΔ, οι οποίοι έσπευσαν στην Θεσσαλονίκη, από όλη σχεδόν την Ελλάδα για να ακούσουν την πρώτη δημόσια ομιλία του από το 2009. Ο Κώστας Καραμανλής, επιχειρώντας να προσφέρει στήριξη στον πρόεδρο της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη, μίλησε για μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ που θα αναλάβει «το δύσκολο αλλά εθνικά αναγκαίο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης” ενώ σημείωσε πως «η χώρα χρειάζεται επειγόντως οικονομική ανάπτυξη, επενδύσεις, πολλές και καλές θέσεις εργασίας». Επίσης κάλεσε τους οπαδούς και φίλους της ΝΔ να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκης και προέβλεψε πως  η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές. «Η παράταξή μας παραμένει ο κύριος πυλώνας της δημόσιας ζωής μας. Και σήμερα είναι στο κατώφλι μιας νέας μεγάλης νίκης”, επισήμανε ενώ για τη  Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι η Ν.Δ. έπραξε σωστά που την καταψήφισε ενώ σημείωσε πως «δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου του 2008»

Αναφερόμενος στην Ε.Ε. τόνισε πως η σημερινή Ευρώπη απέχει πολύ από το Ευρωπαϊκό όραμα των ιδρυτών της ενώ για τις προκλήσεις της Τουρκίας είπε πως «απειλές, εκβιασμοί, απόπειρες εκφοβισμού δεν μας πτοούν. Δεν γίνονται δεκτές. Επιστρέφονται στον αποστολέα. Συστάσεις και προτροπές, πόσω μάλλον πιέσεις (φίλων, συμμάχων, εταίρων ή όποιου άλλου) δεν γίνονται δεκτές, αν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον».

Απέφυγε την προεκλογική αντιπαράθεση

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο Κώστας Καραμανλής απέφυγε τη συμμετοχή του στην προεκλογική αντιπαράθεση και δεν μίλησε κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Έστειλε μηνύματα ενότητας και συστράτευσης προς την βάση της ΝΔ και μίλησε θερμά υπέρ του Κ. Μητσοτάκη, αλλά δεν σήκωσε τους προεκλογικούς τόνους, γεγονός που μάλλον δεν χαροποίησε ιδιαίτερα την νυν ηγεσία  του κόμματος. Εν ολίγοις ο πρώην πρωθυπουργός έπραξε το κομματικό του καθήκον προς την παράταξη που τον έκανε πρωθυπουργό, αλλά διατήρησε αλώβητη την προσωπική του στάση απέναντι στα πράγματα.

Πριν από τον πρώην πρωθυπουργό χαιρετισμό απεύθυνε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο  πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Τάσος Σπηλιόπουλος που παρουσίασε και του υποψήφιους βουλευτές  Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την Α’ Θεσσαλονίκης είναι οι εξής:

ΒΕΝΙΕΡΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΓΚΟΛΙΔΑΚΗΣ    ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ    ΙΑΤΡΟΣ

ΕΥΘΥΜΙΟΥ    ΑΝΝΑ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ    ΣΤΑΥΡΟΣ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΚΟΚΚΟΡΗΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΚΟΥΒΕΛΑΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ    ΑΦΡΟΔΙΤΗ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΝΑΚΟΥ    ΒΑΣΙΛΙΚΗ    ΥΠΑΛ.ΔΗΜΟΥ

ΠΑΥΛΙΔΟΥ    ΦΩΤΕΙΝΗ-ΝΙΟΒΗ    ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΕΙ

ΡΑΠΤΗ    ΕΛΕΝΗ    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΣΑΠΙΚΑ    ΡΟΔΑΝΘΗ-ΣΥΝΘΙΑ    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ    ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ    ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΤΑΧΙΑΟΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ

ΤΖΑΜΠΑΖΛΗ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ    ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΠΡΟΠΟ

ΦΙΛΟΥ    ΑΝΤΖΕΛΑ    ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ

Για την Β’ Θεσσαλονίκης, υποψήφιοι είναι οι εξής:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ    ΣΑΒΒΑΣ    ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ

ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΙΑΤΡΟΣ

ΖΙΟΥΤΑ    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ    ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ    ΘΕΟΔΩΡΟΣ    ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ

ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ    ΑΝΑΤΟΛΗ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

ΠΑΠΑΣ    ΘΕΟΦΑΝΗΣ    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΠΛΑΡΑ    ΧΡΙΣΤΙΝΑ    ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ

ΣΗΜΑΔΟΠΟΥΛΟΥ    ΕΙΡΗΝΗ    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΦΩΤΙΟΥ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Φ.Δ.