«Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να κρύψει την ανικανότητά του μέσα στη λάσπη»

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με άρθρο της ΝΕΑ ασκεί οξεία κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις επιθέσεις λάσπης, που, όπως υποστηρίζει, εξαπολύει κατά της προοδευτικής παράταξης.

“Χρησιμοποίησαν το ψέμα, το διχασμό και τη διαβολή στις πλατείες του μίσους για να πάρουν την εξουσία. Με την ίδια συνταγή και ως κυβέρνηση προσπαθούν να συγκαλύψουν την παταγώδη αποτυχία τους σε όλους τους τομείς. Ματαιοπονούν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά ως φάρσα. Δεν μπορούν να στήσουν βρώμικο ‘89”, τονίζει η κ. Γεννηματά και προσθέτει πώς “όσο μας χτυπούν, τόσο εμείς δυναμώνουμε. Κι εκείνοι δεν θα αποφύγουν την καταδίκη του Ελληνικού λαού”.

Χρησιμοποιώντας αυστηρή γλώσσα η κ. Γεννηματά επισημαίνει πως “τίθεται ξανά ζήτημα δημοκρατίας γιατί αυτές οι λογικές έχουν ονοματεπώνυμο επί δεκαετίες. Και είναι οι πρακτικές της Δεξιάς, με τις οποίες η Δημοκρατική Παράταξη ήρθε αντιμέτωπη από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου, ως σήμερα και πάντα νίκησε. Πολιτικές συκοφάντησης, σπίλωσης, διχασμού, στις οποίες, μέσα σε πέντε χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώθηκε, αφομοίωσε και τελειοποίησε. Και συμπληρώνει: “Οι χειρότερες ιστορικές πρακτικές της Δεξιάς, αποτελούν τώρα το καθημερινό εργαλείο της δήθεν αριστεράς του κ. Τσίπρα. Ανίκανοι και επικίνδυνοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν, αδίστακτα όλες τις μεθοδεύσεις για να παραμείνουν στην εξουσία και να διαχειριστούν την επερχόμενη εκλογική τους συντριβή. Στα υπόγεια του Μαξίμου λειτουργεί ένα ολόκληρο παρα-θεσμικό σύστημα. Που διευθύνει και ενορχηστρώνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο κομματικής επιβίωσης. Ανεδαφική παροχολογία, προσλήψεις με πελατειακή λογική και -κυρίως- κατασυκοφάντηση των αντιπάλων”.

Σε οργισμένο τόνο κάνει λόγο για “νέα εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Παράταξής μας στην οποία πρωταγωνιστούν οι κυβερνητικοί εταίροι που δεν είναι δύο αλλά τρεις! ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Καραμανλική Δεξιά, σε αγαστή συνεργασία, χτυπούν τη Δημοκρατική Παράταξη και πλήττουν τη Δημοκρατία. Τα “υπόγεια ρεύματα” βγαίνουν στην επιφάνεια και λιμνάζουν σε έναν αποκρουστικό βάλτο. Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να κρύψει την ανικανότητα του μέσα στη λάσπη”.

Στρέφει τα βέλη και εναντίον της ΝΔ λέγοντας ότι “παρακολουθεί το βρώμικο σχέδιο της σκανδαλολογίας του ΣΥΡΙΖΑ από απόσταση, ανήμπορη να ελέγξει τα του οίκου της, πιστεύοντας ότι έτσι θα έχει ένα εκλογικό όφελος. Η σιωπή αυτή είναι συνενοχή. Τους φοβίζει η κατάρρευση των βολικών μύθων που στήριξαν την πολιτική της “αυταπάτης” και της εξαπάτησης”.

Η Φώφη Γεννηματά δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει στην επιστροφή στο παρελθόν γιατί, όπως λέει, “αυτό που ενδιαφέρει σήμερα τους Έλληνες είναι το δύσκολο παρόν και το αβέβαιο μέλλον. Αυτό που απασχολεί την κοινωνία σήμερα είναι η πραγματική έξοδος από την κρίση. Κι εμείς ρίχνουμε το βάρος μας σε αυτό το στόχο. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε καταθέσει στο δημόσιο διάλογο, ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, με το “Σχέδιο Ελλάδα””.

Όσον αφορά στα θέματα διαφάνειας η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά: “Όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού. Να αφήσουν τη δικαιοσύνη ανεπηρέαστη στο έργο της. Δικαιοσύνη που πρέπει να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη. Παράλληλα, ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με υπερηφάνεια θα υπερασπιστώ το έργο, την προσφορά, την τιμή και το ήθος των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλων αυτών που δώσανε τα πάντα για να υπηρετήσουν τις αξίες της Αλλαγής. Όλων εκείνων που με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια συνέβαλαν στο να αλλάξει η Ελλάδα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ