Ο καφές κατακτά τη χώρα του τσαγιού

Ένας καφές με άρωμα λίτσι και γαρνιρισμένος με γιασεμί ή ένα εσπρέσο “Σαρνονέ” σερβιρισμένο σε ποτήρι του κρασιού: η Ιαπωνία, η χώρα του τσαγιού, γεύεται με τον δικό της τρόπο το “καφεδάκι” της Δύσης, το οποίο σερβίρεται άψογα από τους σπεσιαλίστες baristi.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, μικρά καφέ ανοίγουν παντού στη χώρα προτείνοντας εξαίσια ποτά, καβουρδισμένους καφέδες ώστε να ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό μεταξύ των εθισμένων στην καφεΐνη.

Η Ιαπωνία εισάγει περίπου 430.000 τόνους καφέ ετησίως, και κατέχει την τρίτη θέση στον κόσμο, ακριβώς μετά τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, ενώ περηφανεύεται ότι έχει στο έδαφός της τους καλύτερους ειδικούς στην τέχνη του καφέ παγκοσμίως.

“Το γεγονός ότι η καλλιέργεια του τσαγιού προϋπήρχε, βοήθησε την Ιαπωνία να εκτιμήσει τον καφέ ως είδος πολυτελείας”, δηλώνει η 32χρονη Μίκι Σουζούκι, η οποία πρόσφατα ανακηρύχθηκε η καλύτερη barista του αρχιπελάγους, ετοιμάζοντας έναν καφέ με λεπτές νότες εσπεριδοειδών, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ακολουθούν συχνά οι ζυθοποιοί για να πετύχουν έναν ωραίο κρεμώδη αφρό. “Οι Ιάπωνες έχουν έναν πολύ ευαίσθητο ουρανίσκο και ξέρουν να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές της γεύσης”, σημειώνει.

Οπως λέει, στην αρχή δεν της άρεσε καν ο καφές, αλλά στο εξής έχει ένα σκοπό: να γίνει η πρώτη γυναίκα μπαρίστα που θα κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο.