Ο καιρός σήμερα

Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο στη χώρα με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές και πιο ισχυρά φαινόμενα κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Πάντως η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και οι νοτιάδες δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ. Την Τρίτη πολύ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Δευτέρα:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές, πιθανώς τοπικά ισχυρές το βράδυ στη Θράκη, και  παροδικές χιονοπτώσεις στα πιο ορεινά. Η θερμοκρασία από 0 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές και το θερμόμετρο από 2 έως 12 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές, παροδικές χιονοπτώσεις στα πιο ορεινά και η θερμοκρασία από 0  έως 15 βαθμούς.

Στην Πάτρα, νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές πιθανώς τοπικά ισχυρές.

Στην Πελοπόννησο, νεφώσεις με βροχές και στα παραθαλάσσια καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Ο υδράργυρος από 0  έως 15 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, νεφώσεις αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 8 έως 16 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια πιθανώς τοπικά ισχυρές. άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία  από 8 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, νεφώσεις αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα πιο ορεινά. Ο υδράργυρος από 0 έως 16 βαθμούς.

Στην Αττική, νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.