Ο Καραγκιόζης της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Αμαλία-Εταιρότητα

Η παράσταση «Ο Καραγκιόζης», η οποία διακρίθηκε φέτος στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μονοδράματος στην Πάφο και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον ανάλογο Διεθνή Διαγωνισμό του Pafos2017, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για τέσσερις παραστάσεις, 14-17 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αμαλία-Εταιρότητα, και στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου, για τρεις παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τον Ιούνιο του 2017.

Πρόκειται για το διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου «Ο Καραγκιόζης», δραματοποιημένο από τους δύο Κύπριους συντελεστές της παράστασης: ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους ενσαρκώνει το τραυματισμένο αγόρι με το ομώνυμο παρατσούκλι και ο Ανδρέας Αραούζος σκηνοθετεί. Το διήγημα συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή διηγημάτων της Κιτσοπούλου «Μεγάλοι Δρόμοι», 2010.

Η ιστορία αποτελεί μια ιδιαίτερα διεισδυτική ματιά στην παιδική ηλικία – αυτή που όλοι ανεξαιρέτως κουβαλάμε σε ολόκληρη τη ζωή μας. Σκιαγραφείται η πορεία του ήρωα, από την παιδική ηλικία μέχρι την πατρότητα, αποκαλύπτοντας τραύματα του ψυχισμού του τα οποία προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος αυτά τα τραύματα να εξωτερικευτούν με καταστροφικές συνέπειες…

Με αυτή τη θεατρική παράσταση μεταφέρεται η σπαραχτική συγγραφή σε δραματικό λόγο και ζωντανεύει η ψυχοσύνθεση του λογοτεχνικού ήρωα. Το έργο και η παράσταση φωτίζουν κάποιες σκοτεινές ρίζες της προσωπικότητάς μας.

Η παράσταση διαρκεί 45 λεπτά και είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 χρονών. Αναμένεται και στη Λευκωσία δεύτερος κύκλος παραστάσεων μέσα στο 2017 (πριν το Φεστιβάλ «Μονόδραμα» του Pafos2017 τον Οκτώβριο).

Κείμενο: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος
Ερμηνεύει ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Παραστάσεις: 14-15-16-17 Νοεμβρίου 2016
Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Διάρκεια παράστασης: 45’
Τιμή Εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr, Public, Reload, Media Markt Seven Spots, 11876, και στο ταμείο του Θεάτρου Αμαλία
Πληροφορίες: 2310888894
Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 ετών.