«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» στο θέατρο ΡΟ

Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 21:15, με την κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», κάνει το Σύγχρονο Θέατρο Ροντίδη, στην μόνιμη στέγη του, το θέατρο ¨ΡΟ¨ στην Αριστοτέλους 23 στον 2ο όροφο.

Η εμμονή του ότι πάσχει από σοβαρή ανίατη ασθένεια, ενώ χαίρει άκρας υγείας, οδηγεί τον ήρωα του έργου Αργκάν, σε ακρότητες, εξευτελισμό και ταπείνωση. Φτάνει στο σημείο να χάσει τον αυτοσεβασμό του, αλλά και της οικογένειας του, ενώ γίνεται πολύ εύκολο θύμα γιατρών και φαρμακοποιών που τον εκμεταλλεύονται οικονομικά.

To έργο του Μολιέρου πρεσεγγίστηκε με σχετική υπερβολή στην κίνηση του σώματος και των εκφραστικών μέσων, δίνοντας μια σύγχρονη διάσταση πολλών ταχυτήτων, αλλά και πλήθος κωμικών σκηνών. Ο Μολιέρος, με την άπιαστη φαντασία και την εκπληκτική μεγαλοφυΐα του έπλαθε χαρακτήρες τόσο τέλειους, που πολλοί από αυτούς έμειναν παροιμιώδεις, κάνοντας τον δημιουργό τους, έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς του καιρού του και της χώρας του, αλλά κάθε καιρού και κάθε χώρας. Στον ¨Κατά Φαντασίαν Ασθενή¨ ο Μολιέρος σατιρίζει και ταυτόχρονα κηρύττει τον πόλεμο εναντίον των γιατρών.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία-διασκευή Γιώργου Ροντίδη,σκηνογραφία Βάσου Καδίτη, κοστούμια Ελένης Δημοπούλου, χορογραφίες Χρήστου Κατίδη make up artist Ελένης Δημοπούλου, φωτογραφίες & video Οδυσσέα Χλωρίδη.

Παίζουν: Σωτήρης Ταχτσόγλου, Κώστας Καπετάνιος, Μαρία Χειμώνα, Χριστίνα Καραγρηγορίου,Αναστασία,Πρόδρομος Ροντήρης,Μαριλένα Ζωδιάτου,Δάφνη Κυρστεργίου,Κασσιανή Τζιάτζη και ο Γιώργος Ροντίδης.

Θέατρο ¨ΡΟ¨ Αριστοτέλους 23 2ος όροφος

Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 21:15 & Κυριακή στις 20:30.

Γενική είσοδος: 12€ / Ανέργων – Φοιτητικό: 8€

Προπώληση εισιτηρίων Δευτέρα έως Παρασκευή 13:00 – 21:00 στο Θέατρο ¨ΡΟ¨

Αριστοτέλους 23 2ος όροφος

Τηλέφωνο κρατήσεων 2310261584