Ο καθηγητής Σωτηρέλης αδειάζει τον «γυμναστή» Βορίδη

Προσπαθούν στη ΝΔ να στήσουν κλίμα διάλυσης της κυβέρνησης αλλά δεν τους βγαίνει διότι και οι συνταγματολόγοι είναι ξεκάθαροι.

“Με βάση το Σύνταγμα, όταν μια κυβέρνηση χάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής δεν πηγαίνει σε εκλογές αλλά αρχίζει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η διαδικασία των διερευνητικών εντολών” δήλωσε ο τσεκουράτος βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης και συνέστησε στον Πάνο Καμμένο εφόσον διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών να άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση. “Οτιδήποτε άλλο θα είναι κωλοτούμπα και κυβίστηση” δήλωσε ο… γυμναστής Βορίδης και σχολίασε ότι η κυβέρνηση «μπορεί να τους έχει τους 151 μπορεί και όχι».
Όμως ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Σωτηρέλης, ήταν ξεκάθαρος για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης. «Αν λάβει την απόλυτη πλειοψηφία 151+ συνεχίζει κανονικά η κυβέρνηση, αν λάβει την πλειοψηφία των παρόντων θα συνεχίσει ως κυβέρνηση ανοχής για να ολοκληρώσει το νομοθετικό του έργο και θα προχωρήσει σε εκλογές συντεταγμένα τη στιγμή που θα επιλέξει» σημείωσε και σχολίασε πως «αυτά που ακούγονται περί συνταγματικού εθίμου, ότι δηλαδή δεν είχαμε κυβερνήσεις ανοχής, δεν ευσταθούν. Μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε ούτε κυβερνήσεις συνεργασίας».

Δηλαδή με τα δεδομένα που υπάρχουν η ΝΔ απλά θα συνεχίσει την γυμναστική της γκρίνιας. Βάστα Μάκη στις κάμψεις…

Φ.Δ.