Ο Κινέζος πρόεδρος υπόσχεται βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και στήριξη προς τον ΟΗΕ

Η Κίνα θα εκπληρώσει τον ρόλο της υπέρ της υπεράσπισης της διεθνούς τάξης και του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, συνεχίζοντας παράλληλα να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της, υποσχέθηκε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στις ευχές του για το νέο έτος.

Υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να προχωρεί προς «το κινεζικό όνειρο» και να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο, κυρίως για τους πιο φτωχούς, ο Σι έδωσε την «επίσημη υπόσχεση» να βγάλει από τη φτώχεια όλους τους συμπατριώτες του μέχρι το 2020, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Κίνας που δεν θα υπάρχει πια ακραία φτώχεια στη χώρα, υπογράμμισε στην ομιλία αυτή την οποία εκφώνησε ενώ η Κίνα έμπαινε στο 2018.

Αναγνώρισε πως η κυβέρνησή του ίσως να μην έχει κάνει αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο υποσχέθηκε πως θα εντείνει τη δουλειά της για να «διασφαλίσει την ευημερία του πληθυσμού».

Όσον αφορά τη διεθνή σκηνή, ο πρόεδρος Σι δήλωσε πως η Κίνα «θα στηρίξει αποφασιστικά το κύρος των Ηνωμένων Εθνών», θα εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και θα συνεχίσει να είναι πλήρως στρατευμένη στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ