Ο κόσμος των κόμικς στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στη  γκαλερί Allatini-Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης μια πολύμορφη εκδήλωση γεμάτη από κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, bazaar ελληνικών, ξενόγλωσσων και μεταχειρισμένων εκδόσεων κόμικς, cosplay défilé, έκθεση αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, πρωτότυπα έργα, Έλληνες και ξένους προσκεκλημένους, εξειδικευμένους στα κόμικς εκδοτικούς οίκους, κινηματογραφικές προβολές, εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις και επιτραπέζια παιχνίδια με διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες.

Φέτος, θα επισκεφτούν την έκθεση δύο αξιόλογοι Γάλλοι σχεδιαστές: ο Thierry Capezzone, ο οποίος δημιουργεί κινούμενα σχέδια για παιδιά και ενήλικες από το 1983, έχει συνεργαστεί με ιστορικά περιοδικά (Journal de Spirou) και συγγραφείς (Kox, Cauvin) και έχει σχεδιάσει λαϊκούς χαρακτήρες με μακρά παρουσία στις εκδόσεις 212, The Nickel Plated Feet). Ο δεύτερος φιλοξενούμενος, ο V.L. Ο Hardoc, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, είναι ένας μεγάλος δημιουργός με πολλά ιστορικά κόμικς.

Η φετινή εκδήλωση συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (11-11-1918) ο οποίος υπήρξε μια από τις μελανότερες σελίδες της παγκόσμιας Ιστορίας και ένα γεγονός που σημάδεψε την εξέλιξη του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού.  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η οργανωτική επιτροπή του Comic ‘n’ Play επέλεξε ως τίτλο της 17ης έκθεσης κόμικς που θα πλαισιώσει την φετινή εκδήλωση το «ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ», ενώ το επίσημο έκθεμα της διοργάνωσης αφορά στην «Μάχη του Σκρα».

Τον γενικό συντονισμό της διοργάνωσης αναλαμβάνει ο εκδότης κόμικς και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Π. Δαλαμπύρας,  ενώ την έκθεση κόμικς επιμελείται ο δημιουργός Σταύρος Κιουτσιούκης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 9/11/2018 στις 20.30, όπως πάντοτε με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τα έργα που θα φιλοξενηθούν θα συγκεντρωθούν στον ομότιτλο κατάλογο της έκθεσης.

Είσοδος ελεύθερη