Ο Κυριάκος σε ρόλο μέντιουμ… αλά Λεβέντη

Άλλαξε το τροπάρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εκεί που κάθε τόσο ζητούσε εκλογές, τώρα έχει αρχίσει να το γυρνά στη μελλοντολογία και στη μαντική, και σαν τον Λεβέντη προβλέπει εκλογές.

Σε λίγο θα αρχίσει να ζητά και οικουμενική, μαζί με τη Φώφη βέβαια. Χθες λοιπόν, μιλώντας σε σύσκεψη με τους νέους γραμματείς του κόμματος, εμφανίσθηκε βέβαιος ότι “θα έχουμε και εθνικές εκλογές το Μάιο, οι οποίες θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές”.

“Έχουμε κάτι παραπάνω από 100 ημέρες μέχρι το ορόσημο των εκλογών της 26ης Μαΐου διότι εκεί ξέρουμε μετά βεβαιότητας ότι θα γίνουν εκλογές” είπε ο Κυριάκος. Πάντως σε σημερινή του συνέντευξη στον “Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, έκανε ένα “άλμα προς το εμπρός” και εμφανίσθηκε σίγουρος πως θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές. Ξέχασε όμως να πει πότε θα γίνουν αυτές. Μάλλον το… κατακάθι στο φλιτζάνι του καφέ, δεν βοήθησε το μέντιουμ. Προφανώς στους… έξω, δεν θέλει να δείχνει τις μαντικές του ικανότητες. Διότι για τους …έξω, όταν εμφανίζεσαι ως μελλοντικός πρωθυπουργός και κάνεις προβλέψεις, είναι κάτι σοβαρό και όχι ανταγωνισμός μέντιουμ με τον… πρόεδρο Βασίλη.

Μάλιστα, κόντρα σε όλους του πολιτικούς επιστήμονες, που θεωρούν ότι οι εκλογές προκαλούν κλίμα αστάθειας και ρευστότητας, ο Κυριάκος υποστηρίζει πως “από μόνη της, η προκήρυξη των εκλογών θα αλλάξει το κλίμα στις διεθνείς αγορές και θα σφραγίσει τη μετάβαση από την εποχή της ανασφάλειας στην εποχή ελπίδας για τον ελληνικό λαό». Παιδιά αυτή είναι η λύση: κάθε εξάμηνο εκλογές για να σκίζουμε στις διεθνείς αγορές…

Φ.Δ.