«Ο κύριος Γιώργος Σεφέρης. Ένας βαθύσκιωτος και εντεψίζης Έλληνας» στη Ζώγια

Τραυματισμένο κορμί, τραυματισμένος ο τόπος,
τραυματισμένος ο καιρός», Γιώργος Σεφέρης «Φιλοκτήτης»

Μια μοναδική θεατρική και ποιητική εμπειρία θα έχουν όσοι βρεθούν στη Ζώγια, στην Αλ. Σβώλου 54, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, στις 21:00. Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστεί η θεατρική δράση «Ο κύριος Γιώργος Σεφέρης. Ένας βαθύσκιωτος και εντεψίζης Έλληνας» που πρωτοπαρουσίασε το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Φιλίππων ο Γιάννης Ρήγας με τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Ήταν κάποτε ένας άντρας, με μνήμες τραυματισμένες. Και προσπάθησε να τις επουλώσει παίζοντας με τη ζωή, με τα παιδιά, με τις γυναίκες. Ήταν κάποτε ένα άντρας που ζούσε σ’ έναν τραυματισμένο τόπο. Και προσπάθησε να τον επουλώσει ζώντας πολιτικά, με τρόπο καίριο και ουσιαστικό. Ήταν κάποτε ένας άντρας που ζούσε σ’ έναν τραυματισμένο καιρό. Και προσπάθησε να τον επουλώσει γράφοντας ποίηση. Γιατί, τελικά, «ποίηση είναι αυτό που απομένει»…
Μια βαθιά θεατρική υπόκλιση στο μεγάλο μας ποιητή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα και με τους σπουδαστές του Γ’ και του Β’ έτους της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ. Σύνθεση κειμένου: Γιώργος Φράγκογλου, Σκηνοθεσία / Διδασκαλία: Γιάννης Ρήγας, Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας, Κίνηση: Ειρήνη Καλογηρά, Μουσική και μουσικές επιλογές: Δημήτρης Μήτρου.