Ο λαός δεν ξεχνά, αλλά η Φώφη έπαθε…αμνησία

Μετά την Καιλή, που κατέβαινε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και την υποψήφια του ΚΙΝΑΛ, στη Χαλκιδική, την Ευτάτογλου, που καλούσε σε εξέγερση του στρατιωτικούς, το νήμα της εμπορίας πατριωτισμού το έπιασε η ίδια η Γεννηματά, με δηλώσεις του τύπου  «αρκετά και με τους δύο, οι πολίτες να ενισχύσουν με την ψήφο τους το Κίνημα Αλλαγής, την πατριωτική δύναμη, τη δύναμη σταθερότητας, το προοδευτικό αντίβαρο απέναντι στην ανεξέλεγκτη κυριαρχία της δεξιάς και τον ανεύθυνο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Αφορμή για τις πατριωτικές δηλώσεις της Φώφης, στάθηκαν οι αποκαλύψεις για την επιστολή Καραμανλή προς τον Τ. Μπούς, για το Μακεδονικό, μέσω της οποίας, ο πρώην πρωθυπουργός έδινε εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες. Η Φώφη, για το θέμα επι της ουσίας, ποίησε την νήσσα και δεν είπε τίποτα, διότι δεν θέλει να στενοχωρήσει την «κυρίαρχη δεξιά» με την οποία σχεδιάζει να ξανακυβερνήσει τη χώρα. Γι αυτό άλλωστε επιμένει ότι «η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη ψήφος», διότι θα την μετατρέψει σε ψήφο ανοχής στον Μητσοτάκη.

Το πλέον γελοίο αυτής της στάση του ΚΙΝΑΛ είναι ότι τόσο καιρό το ΚΙΝΑΛ κατηγορούσε τον Καραμανλή, και όχι τον Μητσοτάκη, για την πολιτική της δεξιάς και τώρα που ήρθε η αποκάλυψη για την επιστολή Καραμανλή προς τον Μπούς, άλαλα τα χείλη. Μήπως υπάρχει κοινό γραφείο Τύπου ΝΔ – ΚΙΝΑΛ; Διότι και η δεξιά που έκανε πλάτες στους νεοναζί με τα συλλαλητήρια, και ξεπουλούσε εθνικισμό από δεύτερο χέρι, κατάπιε τη γλώττα της.

Μάλιστα η Φωφη θυμήθηκε και την ενδιάμεση συμφωνία του Ανδρέα για να πασπαλίσει τις δηλώσεις της με έξτρα πατριωτισμό, αλλά ξέχασε προφανώς όλα όσα έλεγε κάποτε το ΠΑΣΟΚ κατά της επάρατης δεξιάς, προτάσσοντας το γνωστό σύνθημα, «ο λαός δεν ξεχνά…». Η Φωφη όμως για όλα αυτά μάλλον έπαθε αμνησία…

Φ.Δ.