Ο Λεβέντης «βλέπει» και πάλι εκλογές κι ονειρεύεται Βουλή…

Βρήκε ευκαιρία τα Χριστούγεννα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, για να δηλώσει παρών και να προβλέψει εκλογές και πολιτικές ανωμαλίες, αλλά και επιστροφή του κόμματος του στη Βουλή ενώ παρομοίασε τον εαυτό του με… τον Ε. Βενιζέλο.

«Δεν μπήκαμε στη Βουλή γιατί συνέβη το ίδιο με το 1920 όταν η Αριστερά στήριξε τον Γούναρη και έμεινε ο Ε. Βενιζέλος εκτός Βουλής» είπε ο πρόεδρος Λεβέντης στο τηλεοπτικό του μήνυμα και μίλησε για συνομωσία της Αριστεράς με τη δεξιά. Όχι για εξωγήινους δεν μίλησε, ούτε πέταξε ….φραπέδες, αλλά μίλησε για προδότες και για δάκτυλο ξένων δυνάμεων προκειμένου η Ένωση Κεντρώων να μείνει εκτός Βουλής, λόγω της στάσης της στο Μακεδονικό.

Ωστόσο στο γραπτό του μήνυμα, ήταν πιο αναλυτικός. Κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για επικοινωνιακή βία και πως παίρνει δήθεν μέτρα ελάφρυνσης φόρων όταν η ανεργία συνεχίζεται και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι. Μιλά για κίνδυνο θερμού επεισοδίου με τους Τούρκους  και έκρηξη του προσφυγικού – μεταναστευτικού και εκτιμά πως παρά το λιβάνισμα Μητσοτάκη από τα ΜΜΕ η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει λύσεις. «Το λιβάνισμα του κ. Μητσοτάκη μεταβάλλεται σε οργή της κοινωνίας. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ , ούτε βέβαια το ΠΑΣΟΚ αποτελούν λύση στο σημερινό αδιέξοδο, αφού ο μεν ΣΥΡΙΖΑ αντί ανάπτυξης είχε υιοθετήσει πολιτική επιδομάτων, το δε ΠΑΣΟΚ με τις χιλιάδες διορισμών και με τη ρουσφετολογία μόλυνε επί δεκαετίες τις συνειδήσεις των συμπολιτών μας» τονίζει ο Λεβέντης και θεωρεί πως «στη βία της δεξιάς δεν αποτελεί αντίδοτο η επιστροφή στο καταδικασμένο παρελθόν. Πνοή στη σημερινή ασφυξία δίνει μόνο το κέντρο, η ιδεολογία που όσο και αν ποδοπατήθηκε άνανδρα από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ιστορικά είναι η μόνη που ξανασηκώνει σε όλες τις κρίσεις τη χώρα όρθια».

Επίσης τονίζει πως «επειδή ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να αλλάξει σε ενισχυμένη το εκλογικό μας σύστημα, ζητάω από το λαό εγρήγορση, οι εκλογές -διπλές μάλιστα- είναι προ των πυλών. Μας δίνεται η ευκαιρία να εισέλθει στη Βουλή η Ένωση Κεντρώων. Μπορεί να μας υπονομεύουν όσοι απεργάζονται στη χώρα την ανωμαλία, όμως θα είναι συμπαραστάτες μας όσοι είναι δημοκράτες και αγαπούν την πατρίδα».

Προφανώς ο Λεβέντης κάνει πως δεν καταλαβαίνει το μήνυμα των τελευταίων εκλογών, όταν οι ψηφοφόροι του, μαζί με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, στράφηκαν μαζικά προς τη ΝΔ, λόγω της συντηρητικής δεξιάς πολιτικής του. Τώρα του φταίει η Αριστερά και τα ξένα προξενεία κι ονειρεύεται εκλογές και Βουλή…

Φ.Δ.