Ο Μ. Βορίδης λέει πως η ΝΔ θα καταψηφίσει στη Βουλή πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων

Η ΝΔ θα καταψηφίσει στη Βουλή πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων είτε ζητηθεί διευρυμένη πλειοψηφία με 180 ψήφους είτε με τη σχετική πλειοψηφία των 150 ψήφων, αναφέρει ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στη «Realnews».

Ο κ. Βορίδης ισχυρίζεται ότι δεν βλέπει να έχουν πραγματοποιηθεί οι «απαραίτητες» αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων. «Άρα δεν υπάρχει αντικείμενο συζητήσεως» τονίζει.

Ο Μάκης Βορίδης δεν παραλείπει βέβαια (ξεχνώντας τη θητεία της ΝΔ) να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι… «καταστρέφει τους νοικοκύρηδες, συντρίβει τη μεσαία τάξη, τους καθιστά φτωχούς και μετά τους μοιράζει επιδόματα για να του φιλάνε το χέρι».

Ο Μ. Βορίδης τάσσεται επιπλέον ενάντια στην απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές διότι, όπως ισχυρίζεται, «καταστρέφει την ικανότητα διακυβέρνησης των δήμων και των περιφερειών», ενώ για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας υποστηρίζει ότι «δεν είναι δυνατόν να εισάγονται αποσπασματικές ρυθμίσεις στον εκλογικό νόμο», επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ θα την καταψηφίσει αν δεν ρυθμιστεί παράλληλα και το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ