Ο «μαξιλαροπόλεμος» της κυβέρνησης και οι απορίες Τσακαλώτου….

Δηλαδή τι περίμεναν στον ΣΥΡΙΖΑ; Να τους ενημερώσει η κυβέρνηση για τον …μαξιλαροπόλεμο που σχεδίαζε; Δηλαδή να τους δώσει αναφορά για το πώς θα βάλει χέρι στο μαξιλάρι των 37 δισεκατομμυρίων, που μαζεύτηκαν με δάκρυ και αίμα από τον ελληνικό λαό, ώστε η χώρα να έχει αποκούμπι για τα δάνεια που χρωστάει στην διεθνή τοκογλυφία, τα οποία δάνεια δανείστηκαν και έφαγαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Πλάκα με κάνεις…

Πήγε λέει ο Τσίπρας και ζήτησε να «σπάσει» ο κουμπαράς Τσακαλώτου για να χρηματοδοτηθούν εμπροσθοβαρή μέτρα κόντρα στην ύφεση, και του απάντησαν ότι λέει «λαϊκίστικες» προτάσεις. Μάλιστα ο Σταικουρας διαβεβαίωνε πως το “cash buffer”, δεν θα πειραχθεί μέχρι τον Ιούνιο. Μιλάμε δηλαδή για ανέκδοτα. Διότι προχθές «κύκλοι» του ΥΠΟΙΚ πληροφόρησαν ότι από τον Απρίλιο έχει ξεκινήσει ο μαξιλαροπόλεμος και η χρησιμοποίηση μέρους του «μαλακού» μαξιλαριού,  δηλαδή των 20 δισ που είναι άμεσα διαθέσιμα.

Και ξαφνικά ξύπνησαν στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτός από τις τηλεδιασκέψεις του “know us better”, αποφάσισαν να αφήσουν κατά μέρους τη συναίνεση και να κάνουν λέει αντιπολίτευση, διότι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, αίφνης, τους φαίνονται πραγματικά και δρομολογημένα.

Ζητούν διαφάνεια για τα δημόσια οικονομικά ενώ ο Τσακαλώτος που γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει, ρωτά αν η κυβέρνηση λέει ψέματα για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό και το μαξιλάρι, και αν έχει κρυφή ατζέντα. Ξανά πλάκα με κάνεις; Δηλαδή περίμεναν να μην έχει;

Η τελευταία δημοσκόπηση έδειξε πως οι κυβερνητικοί χειρισμοί αποσπούν την αποδοχή του 80% και πως το 27% δεν έχει ακούσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το περίεργο θα ήταν να τις έχει ακούσει.

Επίσης η δημοσκόπηση της Marc για τον ALPHA, στο ερώτημα «πως θα ήταν σήμερα τα πράγματα αν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ;», καταγράφει πως ένα 18% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να εκτιμά ότι θα ήταν χειρότερα ενώ ένα ποσοστό κοντά στο 39%, θεωρεί πως θα ήταν τα ίδια. Μόλις το 27,7% εκτιμά πως θα ήταν καλύτερα. Αλλά είπαμε, οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφίες της στιγμής.

Κι επειδή πραγματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να γίνει με μαξιλαροπόλεμο αλλά με πραγματικές προτάσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις, κάτι τίτλοι του τύπου «τέρμα το ταγκό από τον Τσίπρα, τώρα σκληρό ροκ», προς το παρών δεν φαίνεται να πείθουν… τους πολλούς.     

Φ.Δ.