Ο Μινώταυρος και το Μητσοτακέικο

Απαρατήρητη από τα περισσότερα ΜΜΕ πέρασε η προεκλογική πολιτική εκδήλωση τεσσάρων υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Αρβανίτη, Κόκκαλη, Νικολαΐδη, Χρηστάκη) το απόγευμα της Κυριακής στο Ηράκλειο της Κρήτης. Για ποιο λόγο πέρασε απαρατήρητη; Λίγο ότι τα ΜΜΕ υπολειτουργούν τα σαββατοκύριακα, λίγο ότι η εκδήλωση συνέπεσε χρονικά με τις ανακοινώσεις για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, λίγο (πολύ) ότι οι υποψήφιοι ήταν ΣΥΡΙΖΑίοι και λίγο (πιο πολύ) ότι η εκδήλωση δεν έγινε στη Μακεδονία, όπου τέλος πάντων θα μπορούσαν να μαζευτούν και δέκα χρυσαυγίτες να κάνουν σαματά.

Στην Κρήτη όμως δεν έχει τέτοια, γιατί όπως είπε και ο Κ. Αρβανίτης «εδώ είμαστε εντός έδρας». Βέβαια από το νησί κατάγεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που δεν παρέλειψε να αναφέρει ο έμπειρος δημοσιογράφος. «Δύο τέρατα έχει βγάλει η Κρήτη», είπε, «τον Μινώταυρο που έτρωγε ανθρώπους και το Μητσοτακέικο που τρώει δικαιώματα ανθρώπων».
Πάντως, παρά την αδιαφορία των ΜΜΕ η εκδήλωση είχε και μαζική συμμετοχή και ενδιαφέρον. Ο Π. Κόκκαλης αναφέρθηκε στην κλιματική κρίση (όχι απλά αλλαγή, όπως τόνισε) και εξήγησε γιατί η απάντηση μπορεί να έρθει μόνο από την αριστερά. Ο Γ. Χρηστάκης μίλησε για την αναπηρία και ειδικότερα για την διαφορετική οπτική της αριστεράς σε αυτά τα ζητήματα, έναντι της κυρίαρχης νεοφιλελεύθερης οπτικής.

Ο Θεσσαλονικιός Α. Νικολαΐδης μίλησε για τη μάχη που έχει να δώσει, αυτή τη φορά όχι ως αθλητής αλλά ως αριστερός με αντίπαλο την ακροδεξιά σε Ελλάδα και Ευρώπη, για να αποσπάσει θερμό χειροκρότημα από τους συμμετέχοντες.

Γιακ.