Ο Νίκος Ταχιάος απαντά για το αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Νίκος Ταχιάος απαντά στη φημολογία των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με την οποία θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «τέτοια συζήτηση δεν έγινε». Όπως αναφέρει η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί στην τοπική αυτοδιοίκηση η απλή αναλογική.

«Βρέθηκα στην θέση του επικεφαλής του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού και του ηττημένου του δευτέρου γύρου. Δύσκολη εξίσωση η διαχείρισή της, ίσως πιο δύσκολη από αυτήν του Ζέρβα που εξελέγη δήμαρχος με 7 συμβούλους. Αυτό ήταν και το μοναδικό αντικείμενο συζήτησης μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προχθές στην Αθήνα. Θα ήταν αδιανόητο να μην θέσω τις παραμέτρους της υπ΄όψιν του ανθρώπου που επέλεξε την υποψηφιότητά μου και ομολογώ ότι το ενδιαφέρον που έδειξε εν πλήρει προεκλογική περιόδω με τιμά. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι δημαρχοκεντρική κι αν θέλουμε να λειτουργήσει η πόλη, προκειμένου να αποφευχθούν τα αγκάθια της απλής αναλογικής, ο δήμαρχος πρέπει να ενισχυθεί με εξουσίες. Το είπα ευθέως στον Μητσοτάκη κι ας μην ευνοεί τον χαμένο» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Για το αν θα είναι υποψήφιος

«Πάμε τώρα στο επίμαχο που πιθανολογείται στον τύπο: Θα είμαι υποψήφιος βουλευτής; Λοιπόν, τέτοια συζήτηση με τον Μητσοτάκη δεν έγινε προχθές μολονότι ήταν σαφές ότι δεν με βλέπει εκτός πεδιάς γενικώς. Ούτε αυτός μου το πρότεινε, ούτε ο ίδιος ζήτησα κάτι. Σε ό,τι με αφορά, είμαι εξαιρετικά αμφίθυμος για το μέλλον. Από την μια νιώθω ότι ο ασύμμετρος πόλεμος που δέχθηκα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος, από την άλλη δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι μπορώ να τον ξαναζήσω, έστω και με άλλες εκδοχές. Δεν φοβάμαι τις πολιτικές πτυχές του, άλλωστε ακριβώς τον ίδιο υφίσταται ο Μητσοτάκης. Με ανησυχούν οι προσωπικές πλευρές του και περισσότερο από μένα θορυβούν την οικογένειά μου» σημειώνει.

Για τον ΠΑΟΚ

Για άλλη μία φορά ο Νίκος Ταχιάος αναφέρεται στον ΠΑΟΚ. «Δεν σας κρύβω πως ήρθε μια μέρα που η γυναίκα μου, μου είπε «βρες τρόπο να λήξεις το θέμα με τον ΠΑΟΚ, δεν θέλω η ίδια και κυρίως το παιδί μας να προχωράμε με την πλάτη στον τοίχο». Και η αλήθεια είναι πως κι εγώ είχα φοβηθεί μήπως έχω την περυσινή τύχη του Μπουτάρη εξαιτίας αυτού του χορηγούμενου εμέσματος fake news, αντισημιτισμού και hate speech που συνόδευσε την υποψηφιότητά μου. Και το πιο σημαντικό απ’ όλα; Την ίδια ώρα, με κλάδευαν και αυτοί στους οποίους με χρέωναν οι ΠΑΟΚτσήδες, σε έναν πόλεμο που δεν είχα ανοίξει εγώ και δεν είχε και καμία άλλη λογική εξήγηση πλην της προφανούς. Όπως καταλαβαίνετε, οι εκλογές δεν με άφησαν συναισθηματικά ανεπηρέαστο αν και είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να ξεπερνώ αμέσως τις ήττες και να κοιτώ το μέλλον. Με αυτό το post δεν θέλω τόσο να απαντήσω στην φημολογία περί υποψηφιότητάς μου στην Α’ Θεσσαλονίκης, όσο να τονίσω πως ό,τι κι αν μου επιφυλάξει το μέλλον, θα συνεχίσω να είμαι ένας άνθρωπος χωρίς εξαρτήσεις, ισχυρών και αυστηρών αρχών και με αποκλειστικά πολιτικές αναφορές» τονίζει ο Νίκος Ταχιάος.

Στους τελευταίους μήνες της μάχης για την δημαρχία, όταν οι δημοσκοπήσεις έφερναν τον συνδυασμό μου να προηγείται και…

Gepostet von Νίκος Ταχιάος am Sonntag, 9. Juni 2019