Ο ΟΗΕ καταδικάζει την αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο της Υεμένης

Την αεροπορική επιδρομή που έγινε χθες σε νοσοκομείο της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) στην Υεμένη καταδίκασε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, καλώντας όλες τις πλευρές να δώσουν ένα τέλος στις εχθροπραξίες και να βρουν μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από την αεροπορική επίθεση των αραβικών συμμαχικών δυνάμεων που τελούν υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στο νοσοκομείο των ΓΧΣ στη βορειοδυτική επαρχία Χάτζα.

«Τα νοσοκομεία και το ιατρικό προσωπικό προστατεύονται ρητά από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και οποιαδήποτε επίθεση στρέφεται εναντίον τους ή εναντίον οποιωνδήποτε πολιτών ή υποδομής συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εκπρόσωπο του Μπαν.

Από τον πόλεμο και τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 6.400 άνθρωποι, κυρίως πολίτες. Επίσης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότερα από 70 κέντρα υγείας έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί από τις συγκρούσεις.