Ο Παπαδημούλης καταγγέλλει Σάπικα και ΕΡΤ3 ότι τον έκοψαν στον αέρα…

Την καταγγελία ότι τον έκοψαν στον αέρα όταν μιλούσε στην εκπομπή «Συν» της ΕΡΤ3, που παρουσιάζει η Σύνθια Σάπικα, διότι ασκούσε κριτική στη κυβέρνηση και στα φιλοκυβερνητικά διαπλεκόμενα ΜΜΕ, έκανε χθες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Να θυμίσουμε ότι η Σύνθια Σάπικα, στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στην Α’ Θεσσαλονίκης, και κατέλαβε την 14η θέση με 9.446 ψήφους. Δηλαδή ο Παπαδημούλης δεν κάνει τυχαία την καταγγελία.

Μάλιστα έγινε και η σχετική μάχη στο twitter. Στην αρχική ανάρτηση του ο Δ.Παπαδημούλης αναφέρει: «Πριν λίγο έδινα συνέντευξη στην ΕΡΤ3, μέσω Skype, στην εκπομπή της @SYNTHIASAPIKA. Μετά από λίγο, καθώς ασκούσα κριτική στην ΝΔ κ την μονομερή προπαγάνδα των φιλικών της ΜΜΕ, κόπηκε.. ξαφνικά η σύνδεση. Μετά από 1 λεπτό, μας είπαν ότι δεν έχουν πια χρόνο. Νέα θλιβερά ήθη. Κρίμα!»

Ο διάλογος που ακολούθησε ενδεικτικός του κλίματος:

  • Σ. Σάπικα: Ηταν ένα τεχνικό θέμα του δικτύου. Προσπαθήσαμε να σας ξανακαλέσουμε στο skype ή τηλεφωνικά, αλλά ο συνεργάτης σας μας είπε ότι έχετε υποχρεώσεις. Τίποτα δεν ήταν εσκεμμένο, σας περιμένουμε όποτε θέλετε στο στούντιο της εκπομπής, ελπίζουμε χωρίς τεχνικά προβλήματα.
  • Δ.Παπαδημούλης: Λυπάμαι, αλλά λέτε ψέματα. Ένα λεπτό μετά την …αιφνίδια διακοπή, από το κοντρόλ της ΕΡΤ3, είπατε τηλεφωνικά στον συνεργάτη μου ότι τελείωσε ο χρόνος της συνέντευξης! Επικοινωνήσατε μαζί του πάλι, μετά από μισή ώρα και αφού προηγουμένως, το είχα καταγγείλει δημόσια. Ντροπή πια.
  • Σ.Σάπικα: Λυπάμαι αλλά εγώ ήμουν στον αέρα, άρα αποκλείεται να μίλησα με τον συνεργάτη σας. Στον συνεργάτη σας μίλησε ο αρχισυντάκτης μας. Έλαβε την απάντηση πως έχετε υποχρεώσεις. Σας είπα έχετε ανοιχτή πρόσκληση να σας ξανά φιλοξενήσουμε όποτε θέλετε.
  • Δ.Παπαδημούλης: Μην συνεχίζετε τα ψεύδη. Από το κοντρόλ της εκπομπής σας, ένα λεπτό μετά την …ξαφνική διακοπή, είπαν στον συνεργάτη μου ότι «τελειώσαμε». Ο Αρχισυντακτης σας πήρε μισή ώρα μετά, αφού το είχα καταγγείλει δημόσια. Εσείς δε, έχετε διαρκή επικοινωνία μέσω ακουστικού με το κοντρόλ.

Ψάχνοντας σήμερα λίγο το θέμα μάθαμε ότι πράγματι υπήρξε κάποια εμπλοκή ή εμφανίσθηκε πως υπήρξε εμπλοκή με τη σύνδεση και το skype. Δηλαδή υπήρξε τεχνικό πρόβλημα αλλά το πως προκλήθηκε, κανείς δεν είναι σίγουρος να πει. «Έχουμε συνέχεια τέτοια προβλήματα, αλλά η εκπομπή είναι μονόπατη» σχολίασε με νόημα πηγή της ΕΡΤ3.

Πάντως εμείς να πούμε πως η Σάπικα μπορούσε να επανέλθει και δεν το έκανε. Κοινώς τον Παπαδημούλη τον έγραψε. Αναρωτιόμαστε αν ήταν ο Μειμαράκης ή η Σπυράκη, άντε ακόμα και η Μισέλ, και κοβόταν η σύνδεση, η Σάπικα δεν θα επανερχόταν για να πει έστω ένα ευχαριστώ για τη συνομιλία;

Όταν η εξουσία δεν έχει φαντασία, αλλά μόνο αλαζονεία, αυτά παθαίνει. Διότι όταν είσαι υποψήφια βουλευτής, το κουβαλάς και σε κουβαλάει, και οφείλεις να είσαι δυο φορές ποιο αντικειμενικός και τυπικός…

Φ.Δ.