Ο Παπαστεργίου παραλίγο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, ίσως να ήταν η ιδανική επιλογή της κεντροαριστεράς για το δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον Μπουτάρη και γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της πόλης, όπως βέβαια και την κεντροαριστερά.

Ρωτήθηκε χθες σχετικά και δεν ήταν αρνητικός. Όπως εξήγησε, όταν αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλία, να βγει μπροστά και να διεκδικήσει πρώτο ρόλο στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Θεσσαλονίκης, ο Μπουτάρης δεν είχε ακόμα ξεκαθαρίσει τη στάση του.

Επίσης άφησε να εννοηθεί ότι ενοχλήθηκε και από την συνεννόηση που είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον πρωθυπουργό. Οπότε ανέλαβε να διεκδικήσει την περιφέρεια και να αναμετρηθεί με τον Τζιτζικώστα.

« Ο Τζιτζικώστας είναι ανίκανος όπως και ο προκάτοχος του ο Ψωμιάδης. Χρησιμοποιεί την  περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για τα προσωπικά του συμφέροντα. Γι αυτό υπάρχει υπανάπτυξη» τονίζει και σημειώνει πως η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας «έχει 372 αρμοδιότητες οι περισσότερες αναπτυξιακές που δεν χρησιμοποιούνται και παραμένουν άγνωστες στους πολίτες με ευθύνη της διοίκηση τη ΠΚΜ». Σχετικά με την παράταξη του, ανέφερε ότι θα αρχίσει σταδιακά και ανά νομό, να παρουσιάζει τους υποψήφιους του συνδυασμού του, ξεκινώντας από τις Σέρρες.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, σχεδιάζει να έχει παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξη και το βασικό κορμό από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του, «Πράξεις για τη Μακεδονία». Πάντως αν είχε αναλάβει την υποψηφιότητα στο δήμο Θεσσαλονίκης, σίγουρα θα είχαμε άλλο σκηνικό…

Φ.Δ.