Ο Παπαστεργίου θα διαγράψει τον Μαγκριώτη;

Το τελευταίο πολιτικό ανέκδοτο που κυκλοφορεί στην Αριστοτέλους, μεταξύ της Βασιλέως Ηρακλείου όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της Εγνατίας όπου εδράζεται η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι τόσο σύντομο. Βασικά έχει ως εξής: Γιάννης Μαγκριώτης υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και δεν είναι τόσο σύντομο, διότι προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο να θυμίσουμε αυτήν τη περίοδο κυκλοφορεί στην πιάτσα ως ΚΙΝΑΛ, κάποιοι πέριξ της ηγεσίας γελάνε με ικανοποίηση διότι θεωρούν τον Γιάννη βαρίδι και καμένο χαρτί, ενώ του χρεώνουν και την «πατάτα» των περιφερειακών εκλογών του 2014 με την Νιόβη Παυλίδου, η οποία να πούμε ότι κατέληξε στο Ποτάμι και οδεύει προς τη ΝΔ. Επίσης τον κατηγορούν ότι συζητά με τον ΣΥΡΙΖΑ, σφάλμα που οι Φώφη – Βενιζέλος, πάντα στη γραμμή Σαμαρά, δεν συγχωρούν. Γι’ αυτό άλλωστε προέκυψε ο… άκαμπτος Παπαστεργίου. Η Φώφη μάλιστα έχει διαμηνύσει πως όσα στελέχη «στηρίξουν ή μετάσχουν» σε αντίπαλα ψηφοδέλτια «θέτουν εαυτούς εκτός «Κινήματος Αλλαγής». Δηλαδή ο Μαγκριώτης αν ξεστρατίσει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, θα διαγραφεί από το… ΚΙΝΑΛ. Και ποιος είναι γραμματέας στη ΝΕ Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ που θα πάρει την ευθύνη της διαγραφής Μαγκριώτη; Ο Χρήστος Παπαστεργίου, δηλαδή ο υποψήφιος του κόμματος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ποιο ανέκδοτο; Εδώ μιλάμε για σενάριο για ριάλιτι επιβίωσης.

Με κόκκινο δάκρυ…

Την ίδια ώρα στον «απάνω μαχαλά», επί της Εγνατίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, από τον πολύ συλλογισμό για τις περιφερειακές εκλογές έχουν χάσει το λογαριασμό. Κάποιοι μάλιστα κλαίνε με κόκκινο δάκρυ.

Διότι ο Μαγκριώτης είναι μεν έμπειρο πολιτικό στέλεχος και συντονιστής κοτζάμ «Πρωτοβουλίας για τη Νέα Σοσιαλδημοκρατία», αλλά και επικεφαλής της κίνησης «Προοδευτικοί Πολίτες για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας» που έχει διατελέσει και ΥΜΑ-Θ και υφυπουργός Υποδομών, αλλά όσο να ‘ναι ανήκει στη γενιά των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια των μνημονίων και της κρίσης.

Ανήκει στο κατά ΣΥΡΙΖΑ «παλιό διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα», το οποίο ποτέ δεν κατήγγειλε όπως ο Μπόλαρης που όλως περιέργως δεν απορρίπτει τη λύση Μαγκριώτη, αλλά την πριμοδοτεί. Γιατί άραγε; Ο ίδιος ο Μαγκριώτης πάντως εμφανίζεται να λέει «όχι». Όμως με δική του εισήγηση συγκροτήθηκε επιτροπή στελεχών για να εξετασθεί η δυνατότητα προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεων της κεντροαριστεράς. Αγάλι -αγάλι το πάνε το πράμα και τελικά τον Πασόκο οι Συριζαίοι δεν τον γλιτώνουν. Κι αν ο Γιάννης επιμένει στο «όχι», υπάρχει κι ο φίλος του Κοτσακά ο Τσιόκας ή και ο ποιητής Τζιόλας…