Ο πατέρας του υπόπτου για τις επιθέσεις στη Ν. Υόρκη τον είχε καταγγείλει πριν 2 χρόνια

Ο πατέρας του 28χρονου που έχει συλληφθεί ως ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσι που έγιναν το περασμένο Σάββατο είχε καταγγείλει πριν από δύο χρόνια στην αστυνομία ότι ο γιος του ήταν τρομοκράτης, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.

Η εφημερίδα, που επικαλείται δύο υψηλόβαθμα στελέχη των υπηρεσιών επιβολής της τάξης, γράφει ότι το 2014 ο Άχμαντ Χαν Ραχάμι είχε συλληφθεί μετά από μια οικογενειακή διένεξη και κατηγορήθηκε ότι μαχαίρωσε τον αδελφό του. Τότε, ο πατέρας του είπε στην αστυνομία ότι ο Άχμαντ ήταν τρομοκράτης.

Ο Ραχάμι είχε φυλακιστεί για τρεις μήνες αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αφού αποφασίστηκε να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα άλλος αξιωματούχος είπε ότι όταν συνελήφθη ο Ραχάμι την Δευτέρα στην κατοχή του βρέθηκε ένα σημειωματάριο με διάφορα γραπτά που έδειχναν “συμπάθεια” για τους τζιχαντιστές.

Λίγο νωρίτερα, η υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς ανακοίνωσε ότι οι εκρήξεις στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσι αντιμετωπίζονται από τις αρχές ως “τρομοκρατική ενέργεια” και ότι η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο Τζέιμς Ο’Νιλ, εμφανίστηκε πολύ επιφυλακτικός σήμερα το πρωί όσον αφορά τα πιθανά κίνητρα του Ραχάμι.

Δήλωσε μόνο ότι ο 28χρονος, που τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς την Δευτέρα, νοσηλεύεται “σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προς το παρόν είναι δύσκολο να τον ανακρίνουν.

Για το παρελθόν του 28χρονου, που γεννήθηκε στο Αφγανιστάν αλλά ζούσε από πολύ μικρή ηλικία στις ΗΠΑ και έχει λάβει την αμερικανική υπηκοότητα, έρχονται στο φως συνεχώς περισσότερες λεπτομέρειες. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο επιβεβαίωσε ότι όταν ενηλικιώθηκε επέστρεψε στο Αφγανιστάν και έζησε πολλούς μήνες στην Κουέτα, στο Πακιστάν, μια περιοχή όπου δρουν οι Ταλιμπάν.