«Ο πιο σκοτεινός χειμώνας στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ»

Αντιμέτωπες με «τον πιο σκοτεινό χειμώνα στη σύχρονη ιστορία τους» θα βρεθούν πιθανότητα οι ΗΠΑ εξαιτίας του νέου κορωνοϊού και την αποτυχία της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να ανταποκριθεί στην κρίση, προειδοποίησε ο Ρικ Μπράιτ, πρώην επικεφαλής της ομάδας για την ανάπτυξη του εμβολίου, ο οποίος όμως απομακρύνθηκε από τη θέση του τον Απρίλιο.

Ο Μπράιτ δήλωσε σε μια επιτροπή του Κογκρέσου χθες ότι καθώς ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, το «παράθυρο κλείνει για να αντιμετωπιστεί η πανδημία», επειδή η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει ακόμη ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Όσον αφορά την απομάκρυνσή του από τη θέση του, ο Μπράιτ είχε δηλώσει εκδιώχτηκε αφότου εξέφρασε την ανησυχία του για μία θεραπεία την οποία προωθούσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Μπράιτ μίλησε επίσης για τις «χαμένες ανθρώπινες ζωές» εξαιτίας της «αδράνειας» της κυβέρνησης στα πρώτα στάδια της πανδημίας. Και σημείωσε ότι ο ίδιος προειδοποίησε για έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού τον Ιανουάριο, αλλά «δεν έλαβε απάντηση».

Συνολικά 85.807 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από τον κορωνοϊό. Η Νέα Υόρκη εξακολουθεί να έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στις ΗΠΑ (27.607).