Ο «πλημμυροπαθής» Κυρ. Μητσοτάκης ζητούσε αποζημίωση από το Δημόσιο για 50 ελαιόδεντρα

Τον Φεβρουάριο του 2019 κύµα κακοκαιρίας έπληξε µεγάλο τµήµα της Κρήτης. Καλλιέργειες καταστράφηκαν από τις πληµµύρες και κτηνοτρόφοι έχασαν ζώα. Από τις 25 Φεβρουαρίου οι πληγέντες µπορούσαν να κάνουν αίτηση στον Οργανισµό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ζητώντας να αποζηµιωθούν. Ανάµεσά τους και ο «γεωργός» Κυριάκος Μητσοτάκης. Ναι, ο νυν πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης καταθέτει αίτηµα για αποζηµίωση.

Η αίτησή του κατατίθεται στα Χανιά και διαβιβάζεται στο Ηράκλειο. Από το έγγραφο φαίνεται πως ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητά από τον ΕΛΓΑ να εκτιµήσει τη φθορά στο κτήµα του στον ∆ήµο Πλατανιά, στην περιοχή Φουρνές, γιατί η πληµµύρα στις 24 Φεβρουαρίου προκάλεσε ζηµιά σε 50 ελιές έπειτα από κατολισθήσεις στα διαζώµατα. Ο παθών Μητσοτάκης ζητά να κριθεί δικαιούχος της αποζηµίωσης για τις ζηµιές µαζί µε χιλιάδες άλλους Κρητικούς, αρκετοί από τους οποίους έχασαν τη µοναδική τους περιουσία.

Mε βάση τις προβλέψεις αποζηµιώσεων του ΕΛΓΑ, ο Μητσοτάκης κάνει αίτηµα για να πάρει περίπου 3.000 ευρώ. Με δεδοµένο ότι ο ΕΛΓΑ αποζηµιώνει κάθε ελαιόδεντρο µε 65 ευρώ σε περίπτωση ολικής καταστροφής, αν ικανοποιήσει πλήρως το αίτηµα Μητσοτάκη, στην καλύτερη γι’ αυτόν περίπτωση θα πάρει 65 ευρώ επί 50 δέντρα = 3.250 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται να διεκδικεί ακόµη και τις πενταροδεκάρες από το δηµόσιο που τόσο εχθρεύεται.

Είναι ο ίδιος που στις αρχές του 2018 µε τοποθέτησή του στη Βουλή κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα επειδή η υπουργός του κ. Αντωνοπούλου εισέπραττε νόµιµα επίδοµα ενοικίου αν και είχε την οικονοµική δυνατότητα να µην το κάνει.

πηγή: documentonews.gr