Ο πολιτικός κόσμος εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ισπανικό λαό

Τη θλίψη του και την αλληλεγγύη του στον ισπανικό λαό εκφράζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη όλων μας είναι στη Βαρκελώνη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισπανικό λαό και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων».

Με ανάρτηση στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει: «Άλλη μια επίθεση στην ελευθερία & τις αξίες μας. Όπλα μας η αποφασιστικότητα & η επιμονή σε αυτές. Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των θυμάτων».

«Στεκόμαστε στο πλευρό του ισπανικού λαού & εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα θύματα του αποτρόπαιου τρομοκρατικού χτυπήματος στη Βαρκελώνη. Η Ευρώπη θα παλεύει πάντα για περισσότερη ελευθερία ισότητα αλληλεγγύη δικαιοσύνη. Που χρειάζεται για να προστατεύσει τους πολίτες της, μια νέα ισορροπία ανάμεσα σε ελευθερία & ασφάλεια χωρίς να παραμερίσει δημοκρατικές αξίες & να θυσιάσει τον ελεύθερο τρόπο ζωής» τονίζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Σπέρνουν μίσος αλλά δε θα θερίσουν φόβο. Η ΕΕ να δράσει συντονισμένα & άμεσα ενάντια στη τρομοκρατία. Η σκέψη μας είναι σε όλους στη Βαρκελώνη» τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης.

«Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και συμπαραστεκόμαστε στα θύματα, τις οικογένειές του και στον ισπανικό λαό» λέει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τις σκέψεις μας και την αλληλεγγύη μας στους πολίτες της Βαρκελώνης και σε όσους βρίσκονται εκεί. Ψυχραιμία και κουράγιο» αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.