Ο Σκουρλέτης, οι followers και τα νέα μέλη…

Πολλές συζητήσεις αλλά και γκρίνιες μαθαίνουμε ότι έχει προκαλέσει εντός του ΣΥΡΙΖΑ, η θέση που εξέφρασε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, ότι «δεν θέλουμε followers, θέλουμε μέλη τα οποία θα έχουν μια ουσιαστική σχέση με την πολιτική, να συνδιαμορφώνουν τα πράγματα».

Ίσως να πρόκειται για παρεξήγηση, διότι όπως ακούμε ο γραμματέας Πάνος ήθελε απλά να πει ότι δεν θέλουμε «οπαδούς», αλλά «πραγματικούς φιλάθλους» που θα στηρίζουν την «ομάδα» για τη φανέλα και όχι για το θέαμα και την οπαδική φασαρία. Νομίζουμε ότι πιο απλά και …γηπεδικά δεν λέγεται. Βέβαια κάποιοι, ιδίως οι πασοκογενείς, εξέλαβαν τη θέση Σκουρλέτη ως φρένο στην περίφημη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δηλαδή ο Σκουρλέτης δεν θέλει να ανοίξουν οι πύλες του ΣΥΡΙΖΑ και να μπει μαζικά ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, διότι θα αλλάξουν οι συσχετισμοί και κ.λ.π. ενώ οι σεναριολόγοι εμπλέκουν στην ιστορία και τον Τσίπρα.

Πάντως όπως φαίνεται η μαζική προσέλευση ακόμα αναμένεται. Σίγουρα είναι νωρίς. Οι πληροφορίες μας λένε ότι πανελλαδικά γύρω στις 2500 – 3000 να έχουν εγγραφεί μέχρι τώρα. Δεν είναι λίγοι, αλλά δεν είναι και το τσουνάμι που κάποιοι ανέμεναν και το οποίο, υποτίθεται ο γραμματέας Πάνος εμποδίζει. Θα γίνουν και διαδικασίες υποδοχής των νέων μελών. Έτσι, διότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πολιτικός πολιτισμός. Κι αυτό ίσως να είναι και το πρόβλημα, λένε κάποιοι, που δίνουν ραντεβού στο συνέδριο…

Φ.Δ.