Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε στον αγώνα εναντίον του Ναδάλ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πολύ δύσκολο να νικήσει τον Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός είχε απαντήσεις σε κάθε πρόβλημα που του έβαζε ο νεαρός Ελληνας και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ, μαζί και την πρόκριση στον τελικό Αυστραλιανό Οπεν.

Στο εν λόγω τουρνουά πάντως, ο Τσιτσιπάς είχε κάνει ήδη την υπέρβασή του. Η νίκη του επί του Ρότζερ Φέντερερ που του χάρισε την πρόκριση στους “8” ήταν η κυριότερη εξ’ αυτών και εν συνεχεία ακολούθησε η πρόκριση και στα ημιτελικά, στόχο που είχε θέση ο Ελληνας τενίστας εδώ και αρκετούς μήνες.

Προφανώς, ο Τσιτσιπάς έχει έρθει για να μείνει. Το νεαρό της ηλικίας του, μόλις 20 ετών, μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό, όπως άλλωστε και το ταλέντο του το οποίο έχουν ήδη διαγνώσει οι κορυφαίοι ειδικοί του αθλήματος.

Ο μεγάλος νικητής Ναδάλ πάντως αποθέωσε τον Στέφανο Τσιτσιπά. “Δεν θα είμαι αυτός που θα πει αν θα γίνει σπουδαίος ή όχι. Έχει τα πάντα για να τα καταφέρει. Καλά χτυπήματα, ανεβαίνει καλά στο φιλέ. Μπορεί να γίνει ένας πρωταθλητής πολλών Γκραντ Σλαμ. Έφτασε στα ημιτελικά και αυτό δείχνει πολλά για αυτόν. Ελπίζω να τον αντιμετωπίσω σε σημαντικούς αγώνες στο μέλλον”.

Το ματς στην Rod Laver Arena κρίθηκε σε μόλις 1 ώρα και 46 λεπτά, δείγμα του ότι ο Ναδάλ ήταν ο απόλυτος κυριάρχος. Ο Τσιτσιπάς μπόρεσε να αντισταθεί επαρκώς μόνο στο δεύτερο σετ αλλά όταν έχασε και αυτή τη μάχη ήταν λογικό να πέσει ψυχολογικά και ουσιαστικά να παραδοθεί στο τρίτο σετ στο οποίο δεν πήρε ούτε γκέιμ.