Ο συγγραφέας Ζιλμπέρ Σινουέ στη Θεσσαλονίκη

Ο γαλλοαιγύπτιος συγγραφέας (αιγύπτιος πατέρας, γαλλίδα μητέρα, ελληνίδα γιαγιά) Ζιλμπέρ Σινουέ θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το μυθιστόρημα “Ο προφήτης του Θεού” και να συνομιλήσει με το κοινό στο κατάστημα Public του κέντρου Θεσσαλονίκης, μεθαύριο Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Τιτίκα Δημητρούλια, κριτικός λογοτεχνίας, αναπληρώτρια καθηγήτρια ΑΠΘ.
To τελευταίο βιβλίο του Σινουέ που έχει εκδοθεί στα ελληνικά, από τις εκδόσεις Ψυχογιός, με τίτλο «Ο προφήτης του Θεού – Η ζωή του Μωάμεθ» μας μεταφέρει στη Μεδίνα, το 672 μ.Χ. «Έχουν περάσει ήδη σαράντα χρόνια από τότε που ο Προφήτης παρέδωσε την ψυχή του στον Ύψιστο. Οι περισσότεροι από εκείνους που τον γνώρισαν έχουν χαθεί. Κάποιοι έχουν πεθάνει, άλλοι έχουν σκορπιστεί στην απεραντοσύνη της Ανατολής. Όλοι, εκτός από έναν άνθρωπο, έναν γέροντα. Είναι ο τελευταίος μάρτυρας. Η ύστατη ανάμνηση. Ένας νεαρός γραφέας, ο Hussein Abdel Jawad, καλπάζει με το άλογό του στην έρημο. Ο καιρός πιέζει. Είναι πεπεισμένος ότι ο ίδιος ο Ύψιστος του έχει αναθέσει μια ιερή αποστολή: να καταγράψει τις αναμνήσεις του γέροντα για να τις μεταβιβάσει στον κόσμο. Θα φτάσει εγκαίρως ο Jawad; Ο μαθητής θα μπορέσει να θυμηθεί με κάθε λεπτομέρεια τα λόγια του Μωάμεθ;»
Ο Ζιλμπέρ Σινουέ στο βιβλίο του αυτό ξαναζωντανεύει τη ζωή του Μωάμεθ, οι πράξεις και τα κατορθώματα του οποίου αποτελούν πηγή έμπνευσης για πάνω από ένα δισεκατομμύριο άντρες και γυναίκες.