Ο Ταχιάος “καίγεται” για Νοτοπούλου στο δεύτερο γύρο

Τις προτιμήσεις του για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης,  έχει ξεδιπλώσει με δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες, λίγο πριν από τη κάλπη, ο Νίκος Ταχιάος, ξεκαθαρίζοντας πως προτιμά να βρεθεί αντιμέτωπος με την Κατερίνα Νοτοπούλου και όχι με τον Γιώργο Ορφανό.

«Αυτό που θέλω εγώ, στο δεύτερο γύρο είναι να συντρίψω το ΣΥΡΙΖΑ» είπε προχθές και διευκρίνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών στη Θεσσαλονίκη, θα ζητήσει να είναι ρυθμιστής. Όπως είπε «ρυθμιστής ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει μισός νικητής. Αυτό που θέλω εγώ σήμερα είναι ο Νίκος Ταχιάος να μπει όσο πιο δυνατά γίνεται στον Α γύρο των εκλογών με τις ψήφους των ανθρώπων που μοιραζόμαστε την αγωνία για τη μεσαία τάξη και την πόλη».

Επίσης σήμερα επανέλαβε όπως «αν η κα Νοτοπούλου δεν περάσει στο Β’ γύρο των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα νιώσει μισός δυνητικός νικητής, ως ρυθμιστής της εκλογής» και τόνισε πως «η πόλη είναι σε ακινησία και αυτό έχει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι ξεκάθαρο δηλαδή πως δεν θέλει «μισή ήττα» ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ολοκληρωτική ήττα ΣΥΡΙΖΑ, με νικητή τον ίδιο και τη ΝΔ. Είναι υποψήφιος δήμαρχος αλλά παίζει κεντρικά, γιατί αυτή την εντολή έχει από τον Μητσοτάκη. Διότι αν κερδίσει τη Νοτοπούλου και πάρει τον δήμο, θα μπορεί να πει πως οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία σημαντική πολιτική ήττα και δη ενόψει των εθνικών εκλογών. Δεύτερον θα μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι αυτός που επανέφερε το δήμο Θεσσαλονίκης σε γαλάζια τροχιά. Τρίτον θα δικαιώσει τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη που τον επέλεξε και του έδωσε το κομματικό χρίσμα και τέλος τέταρτο, θα ανεβάσει τις προσωπικές πολιτικές του μετοχές στο εσωκομματικό χρηματιστήριο της ΝΔ , γεγονός που θα του επιτρέψει να έχει βλέψεις και για τη Βουλή ή άλλες θέσεις ευθύνης. Αν κερδίσει τον Γ. Ορφανό, όλα τα παραπάνω δεν θα ισχύουν καθώς η μάχη της Θεσσαλονίκης θα θεωρηθεί λίγο πολύ ως ενδοοικογενειακή υπόθεση.

Επίσης θεωρεί ότι με τον Ορφανό θα χάσει διότι εκεί μάλλον θα στοιχηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, χώρια τον ΠΑΟΚ. Εντάξει μπορεί να πάρει ψήφους από το ΚΙΝΑΛ και τους κεντροδεξιούς, δήθεν εκσυγχρονιστές, όλων των αποχρώσεων, αλλά δεν θα φτάσουν διότι εκτός από τον ΠΑΟΚ έχει μαλώσει και με τα άκρα της δεξιάς. Μονόδρομος λοιπόν για τον Ταχιάο  ο δεύτερος γύρος με τη Νοτοπούλου. Ακόμα κι αν χάσει απο την Κατερίνα, θα λέει ότι έχασε από το κυβερνών κόμμα και με όλους τους άλλους απέναντι. Είναι πονηρός ο Νικολάκης, ο μεγάλος αδελφός της Χριστίνας

Φ.Δ.