Ο Ταχιάος στοχοποιεί τον Ορφανό για να… σώσει ό,τι σώζεται

Θα πρέπει να είναι σε μεγάλη απελπισία ο Νίκος Ταχιάος. Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή ή το σύνδρομο καταδίωξης που αναπτύσσει σε… ένα Ορφανό. Αν σκεφτεί κανείς μάλιστα ότι την ίδια και χειρότερη, ώρες – ώρες που τον πιάνει ο πονοκέφαλος, συμπεριφορά, επιφυλάσσει και στην Κατερίνα Νοτοπούλου, την μοναδική υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης, μπορεί να συμπεράνει ότι ξεσπά την οργή του… σε ορφανά και γυναίκες. Φυσικά πλάκα κάνουμε. Άλλωστε ο Ταχιάος δεν το κρύβει.

Ως υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης προφανώς θεωρεί ότι τον ενισχύει και τον τρέφει η βαβούρα της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Την επιζητά τη φασαρία. Είναι η στρατηγική του. «Έχω άποψη για την πόλη και δεν σκέφτομαι στρογγυλά, δεν φοβάμαι τις συγκρούσεις” τονίζει. Γουστάρει δηλαδή γωνίες και αιχμηρά “αντικείμενα”. Επιχειρήματα δηλαδή. Συμπεριφέρεται αφηνιασμένα επί τούτου. Η πρόκληση άλλωστε είναι μία μηχανή που μπορεί να σε βγάλει μπροστά και αυτό κάνει. Βγαίνει μπροστά και πυροβολεί επιλεκτικά αυτούς που… πρέπει.

Ο βασικός του στόχος λοιπόν δεν είναι η Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά ο Γιώργος Ορφανός. Διότι αυτό που θέλει διακαώς ο Ταχιάος είναι να πάρει την κρίσιμη μάζα των ψηφοφόρων της ΝΔ, οι οποίοι με τόσους υποψήφιους δημάρχους από το γαλάζιο χώρο, έχουν πέσει σε …τρικυμία, πολιτική και διανοητική. Για να το ξεδιαλύνει λοιπόν, έχει βαπτίσει τον Γιώργο Ορφανό συριζαίο. “Είναι εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ” δηλώνει για τον πρώην υπουργό. Σιγά μην ανήκει και στους 53 του Τσακαλώτου, ο Ορφανός.

Σε δηλώσεις του σήμερα ήταν οριακά εμπαθής. «Εγώ δεν τους βλέπω όλους σαν συνεργάτες. Όπως δεν βλέπω τη Νοτοπούλου δεν βλέπω και την εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ. Εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι όποιος θεωρεί ότι στον δεύτερο γύρο μπορεί να παίξει με το ΣΥΡΙΖΑ» είπε και άφησε υπονοούμενα πως ο Ορφανός στηρίζεται από τον… ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό το ξέρει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το χαρτί Νοτοπούλου ή ποντάρει σώνει και καλά στη Νοτοπούλου” είπε πονηρά θέλοντας να ιντριγκάρει στην υπόθεση της δήθεν υπόγειας σχέσης της …κοινωνικής δεξιάς με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και το κάνει αυτό γιατί νομίζει πως αν κάψει τον Ορφανό και πάει στον δεύτερο γύρο με Νοτοπούλου, θα σωθεί. Ξέρει όμως πως και με τους δύο, το παιχνίδι το έχει χαμένο. Στον δεύτερο γύρο, ούτε καν τον Βούγια έχει. Με τον Χαλιαμπάλια ίσως να το πάλευε…

Φ.Δ.