Ο Ι. Τραγάκης έχρισε το γιο του υποψήφιο της ΝΔ, αλλά ο Κ. Μητσοτάκης τον «έκοψε»

Βιάστηκε να κληροδοτήσει τη θέση του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο γιο του Παναγιώτη Τραγάκη, ο βουλευτής Β’ Πειραιά Ιωάννης Τραγάκης. Ο ίδιος τον έχρισε υποψήφιο όμως ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον δεν χάρηκε με την κίνησή του αυτή κι έτσι ο υιός Τραγάκης δε θα είναι τελικά υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του βουλευτή Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Τραγάκη, ο οποίος προεξόφλησε την υποψηφιότητα του γιου του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι ο κ. Παναγιώτης Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Έχω πάρει ήδη την απόφασή µου, την οποία έχω γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του κόμματος και την έχει αποδεχτεί», είχε δηλώσει ο βουλευτής αναφέροντας ότι «στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ περιφέρεια Πειραιά – που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές – θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης, ο οποίος είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός και έχει πέντε παιδιά». Οπως αποδείχτηκε όμως, ο κ. Τραγάκης μάλλον βιάστηκε να το ανακοινώσει.