Ο Τσακαλώτος, ο Κούλογλου, το αδιαχώρητο και οι… αυθεντικοί Ελληνες

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 7.30μμ και στις 7.35μμ δεν χωρούσε άνθρωπος να περάσει τη πόρτα της αίθουσας. Ο λόγος για την χθεσινοβραδυνή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στον κινηματογράφο Ολύμπιον (Αίθουσα Παύλος Ζάννας ) με ομιλητές τον υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, οι οποίοι μίλησαν για την οικονομία και τη Ευρώπη και φυσικά για την άνοδο της ακροδεξιάς.

Όταν μιλάμε για αδιαχώρητο, μιλάμε για μία πρωτοφανή κατάσταση. Η “περιφρούρηση” στην είσοδο του κτιρίου από τις 7.30μμ “έδιωχνε” κόσμο. “Έχουν έρθει από τις 7 παρά για να πιάσουν θέση” σχολίαζε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεπε το κόσμο να ανέβει στην αίθουσα. Η αλήθεια ήταν λίγο χειρότερη γιατί δεν μπορούσες να μπεις στην αίθουσα. Πολλοί περίμεναν απέξω και πολλοί αναγκαστικά έφυγαν ενώ κάποιοι δημοσιογράφοι, που έσπευσαν από νωρίς και κάποια στιγμή ένιωσαν ασφυκτικά, δεν μπορούσαν να βγουν έξω.

Ίσως να ήταν κακή επιλογή ο Παύλος Ζάννας αλλά για αυτό που ήθελαν να κάνουν οι Τσακαλώτος – Κούλογλου, ήταν ιδανική και αποδείχθηκε και στην πράξη. Ήθελαν δηλαδή να γίνει μία διαδραστική εκδήλωση, με άμεση συζήτηση με το κοινό και μέσω διαδικτύου, όπως και έγινε.

Και ενώ λοιπόν μέσα στο Ολύμπιον γινόταν το αδιαχώρητο, απ΄έξω είχε στηθεί για μία ακόμη φορά ένα… show διαμαρτυρίας με καμιά 15 ακροδεξιούς που φωνασκούσαν για τη Μακεδονία. Όχι, νεοδημοκράτες δεν είχε η συγκεκριμένη συνεύρεση. Οι νεοδημοκράτες τελευταία φωνασκούν εντός αιθούσης.

Στη συγκέντρωση των 15 “μακεδονομάχων” τα γνωστά συνθήματα περί των προδοτών συριζαίων και της ελληνικότητας της Μακεδονίας έδιναν και έπαιρναν. Πιο ειδικά, μία κυρία από την συγκεκριμένη ομάδα, είχε πλησιάσει ένα αξιωματικό της αστυνομίας και τον επέπληττε με πολύ αυστηρό ύφος. “Προστατεύετε αυτούς τους προδότες του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί πούλησαν την Μακεδονία, τώρα θα μας πάρουν και τα σπίτια. Εγώ τους ξέρω καλά είμαι κόρη αξιωματικού της αστυνομίας, της κανονικής, της βασιλικής, και ξέρω τι λέω, εμείς είμαστε οι αυθεντικοί Έλληνες, αυτοί είναι προδότες κομμουνιστές” φώναζε σχεδόν και ζητούσε να τους αφήσουν να εισβάλουν στην εκδήλωση.

Πολλά ΜΜΕ, φιλικά και διαπλεκόμενα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που αυτή τη περίοδο γυρνάει στο όνομα “ΚΙΝΑΛ”, άφησαν αιχμές διότι οι “κακοί συριζαίοι” δεν επέτρεψαν στους λίγους γραφικούς της ακροδεξιάς να τους χαλάσουν την εκδήλωση. “Δεν επέτρεψαν την είσοδο «αντιφρονούντων»” έγραψε τοπική ιστορική εφημερίδα που στηρίζει τη ΝΔ ενώ τα “μαρινάκεια” ΜΜΕ μίλησαν για …αποδοκιμασίες πολιτών. Για τα ΜΜΕ της διαπλοκής, οι νεοναζί και οι φασίστες δεν έχουν χρώμα όταν βρίζουν χυδαία την κυβέρνηση που βγάζει στη φόρα τα άπλυτα και τη βρώμα της διαπλοκής. Γι αυτούς άλλωστε ο Λοβέρδος είναι ήρωας και θύμα…

Φ.Δ.