Ο Τσίπρας «επιστρέφει» στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ…

Θετική ανταπόκριση και ικανοποίηση προκαλεί στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα, να παραβρεθεί και να παρακολουθήσει τις τοπικές συνδιασκέψεις, που πρόκειται να γίνουν στο πλαίσιο των διαδικασιών ανασυγκρότησης του κόμματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ενισχύσει με την παρουσία του τις διεργασίες και κυρίως, με αδιαμεσολάβητο τρόπο, να ακούσει τις θέσεις και τις απόψεις των στελεχών και των μελών της βάσης του κόμματος. Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, θέλει με την παρουσία του στις συνδιασκέψεις, να στηρίξει και την καμπάνια εγγραφής νέων μελών που θα εγκαινιαστεί επισήμως από τις αρχές Οκτωβρίου. Η καμπάνια θα ενισχυθεί και με την δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας, ώστε εγγραφές να γίνονται και μέσα από το διαδίκτυο ή και σε «ψηφιακά περίπτερα».

Επίσης σχεδιάζονται και εκδηλώσεις «υποδοχής» των νέων μελών που θα εγγραφούν στα μητρώα του ΣΥΡΙΖΑ. Η σχετική εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για τη Θεσσαλονίκη, και στην οποία είχε προγραμματιστεί να δώσει το παρών και ο Π. Σκουρλέτης, αναβλήθηκε για το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ περίπου 2500 νέα μέλη.

Όσο για το χρόνο του συνεδρίου, όπως μαθαίνουμε οι προτάσεις να γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2020, δηλαδή προς την Άνοιξη, πυκνώνουν, αν και η απόφαση για το τέλος του 2019, δεν έχει αποσυρθεί. Πιθανά η απόφαση θα ληφθεί στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Φ.Δ.