«Ο Τζιτζικώστας κρύβεται και φυγομαχεί γιατί φοβάται την αλήθεια και την κρίση των πολιτών»

Για πολιτική ατολμία και απόκρυψη της αλήθειας σχετικά με τα έργα και τις ημέρες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την περασμένη τετραετία, κατηγόρησε τον απερχόμενο περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο επικεφαλής του συνδυασμού, «Κοιτάμε Μπροστά» και υποψήφιος περιφερειάρχης, Χρήστος Γιαννούλης, τονίζοντας πως «ο Τζιτζικώστας κρύβεται γιατί φοβάται την αλήθεια και την κρίση των πολιτών».

Ο Χρήστος Γιαννούλης, το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Νερού του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, σχετικά με το πρόγραμμα του συνδυασμού του, «Κοιτάμε Μπροστά», κληθείς να σχολιάσει και τα της προεκλογικής κούρσας, επιτέθηκε στον Απόστολο Τζιτζικώστα, λέγοντας πως ο απερχόμενος περιφερειάρχης κάνει προεκλογική εκστρατεία κρυπτόμενος κι αποφεύγοντας τον δημόσιο διάλογο. «Δεν υπάρχει δημόσιος διάλογος διότι ο Τζιτζικώστας δεν τον θέλει. Εμείς τον καλούμε κάθε μέρα να συζητήσουμε δημόσια για τα θέμα της ΠΚΜ. Όπου θέλει, ακόμα και στο σπίτι του, για να νιώθει άνετα. Φυγομαχεί γιατί θέλει να αποφύγει το πολιτικό κόστος. Φοβάται την κρίση των πολιτών. Αυτή είναι μία συνειδητή προεκλογική επιλογή η οποία όμως προσβάλει τους πολίτες. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να κρίνουν κι εμείς έχουμε υποχρέωση, δημοσίως, μπροστά τους να καταθέσουμε θέσεις και προτάσεις. Δυστυχώς ο κ. Τζιτζικώστας φοβάται και κρύβεται διότι κινδυνεύει από την αλήθεια» τόνισε ο Χρ. Γιαννούλης και κατηγόρησε τον περιφερειάρχη για έργο βιτρίνας, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για απευθείας αναθέσεις ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ, για τις οποίες ο περιφερειάρχης αρνείται να δώσει διευκρινίσεις.

Νέο φαινόμενο Παπαγεωργόπουλου;  

«Υπάρχει μία παράδοση απευθείας αναθέσεων στην ΠΚΜ από την εποχή Ψωμιάδη, ο οποίος είναι υπόδικος γι αυτά ζητήματα. Παρότι έχουν υπάρξει σχετικά δημοσιεύματα, ο Τζιτζικώστας δεν απαντά έστω για τα στοιχειώδη» τόνισε και αναρωτήθηκε αν η δικαιοσύνη έχει υπόψη της τα στοιχεία που έχουν έρθει στην δημοσιότητα και αν σκοπεύει να παρέμβει. «Εμείς λέμε πως η δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει για να μη έχουμε κάποιο φαινόμενο Παπαγεωργόπουλου στην Κ.Π.Μ» σημείωσε και έθεσε θέμα διαφάνειας και ενημέρωσης για τα πεπραγμένα της διοίκησης Τζιτζικώστα. «Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία δημόσια ενημέρωση για το τι γίνεται στην Περιφέρεια. Δεν έχει επιτρέψει καμία ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και αυτό δεν είναι τυχαίο», τόνισε ο Χρήστος Γιαννούλης και υποσχέθηκε ότι αν αναλάβει την διοίκηση της ΠΚΜ, θα υπάρχει τακτική ενημέρωση για όλα με την χρήση όλων των μέσων, ιδίως των ψηφιακών μέσων, ώστε ο πολίτης να έχει ενημέρωση και πρόσβαση στα πεπραγμένα, στις διαδικασίες και λειτουργίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είναι θέμα πολιτικής ηθική»

Έψεξε επίσης τον περιφερειάρχη πως αξιοποιεί προεκλογικά τα προγράμματα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που υποστηρίζουν τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών σε άπορες οικογένειες. «Η διανομή μπορεί να γίνεται μέσω δήμων αλλά το χέρι του περιφερειάρχη κάνει εν τέλει τη διανομή», τόνισε και σημείωσε πως «είναι θέμα πολιτικής ηθικής, το πως διαχειρίζεται κανείς τέτοια ευαίσθητα θέματα».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, είπε πως πλέον δεν έχουν καμία αξιοπιστία και πως δεν αποτελούν ούτε εργαλεία καταγραφής της συγκυρίας ενώ για τη την Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως είναι μία συμφωνία που υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και πως τελικά θα κριθεί σε βάθος χρόνου.