Ο Τζιτζικώστας, τα πορνό του Σειρηνάκη και οι… χαρούμενες της Περιφέρειας

Γνωρίζει από κινηματογράφο ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας; Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει από Γκοντάρ και Κασσαβέτη, αλλά τις παραγωγές του Σειρανάκη, μάλλον τις… παίζει στα δάκτυλα. Φαίνεται στη φωτογραφία και το ακούμε και στο σχετικό video.

Ο Τζιτζικώστας, λοιπόν για τις γιορτές υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συλλόγους, σωματεία και φορείς, που του έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και αντάλλαξε μαζί τους ευχές. Πάει κι ο εκπρόσωπος του “Film Office” της Περιφέρειας, και μεταξύ άλλων, για να… σπάσουνε πλάκα, προτείνει, στις ταινίες που θα γυριστούν στην περιοχή μας, να συμμετέχουν και οι γυναίκες της Περιφέρειας και «ο ρόλος τους να είναι χαρούμενος, γιατί όλες είναι χαρούμενες…». «Τι είδους ταινία;» ρωτά περιχαρής ο Αποστόλης κάνοντας και μία χειρονομία με… βαθύ νόημα. «Άκουσα ότι οι πρώτες ταινίες που θα γυριστούν είναι του Σειρηνάκη σας ενδιαφέρει;» επιμένει ο Περιφερειάρχης Αποστόλης, ξεπερνώντας κάθε όριο σεξισμού και χυδαίας γηπεδικής πλάκας.

Προφανώς ο Περιφερειάρχης εκτιμά την προσφορά στην ελληνική οικονομία του κινηματογραφιστή και «παραγωγού» Σειρηνάκη, ο οποίος να θυμίσουμε, καθιέρωσε στην κινηματογραφία του πορνό και την Τζούλια Αλεξανδράτου. Την Τζούλια, η οποία, μεταξύ άλλων κάποτε, το 2010, συμμετείχε σε «οργιάκι» στο Πολεμικό Μουσείο, ναι στο Πολεμικό Μουσείο, με τον ναύτη Γεράσιμο Ζαγορίτη, γιο του τότε γραμματέα της ΝΔ και βουλευτή Λευτέρη Ζαγορίτη. Έχουν μία έφεση στη ΝΔ με το περιβάλλον και τις παραγωγές Σειρηνάκη.

Πάντως ο εν λόγω, μέγας κινηματογραφιστής του πορνό. Διαβάζουμε στην «Καθημερινή», πως ο Δ. Σειρηνάκης και η εταιρία του Sirina, τον Ιανουάριο στο Λας Βέγκας διεκδικούν Όσκαρ του πορνό, στην κατηγορία «καλύτερης ξένης παραγωγής», με την ταινία «Filthy Rich Games». Ξεχάστε τον Λάνθιμο. Όπως λέει και το τραγούδι του Χατζιδάκι « Πορνογραφία σημαίνει στην ουσία / φωτογραφία, σημάδι των καιρών».

Γι’ αυτό λοιπόν ο Τζιτζικώστας δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον καταξιωμένο στο είδος του, Σειρηνάκη. Όπως το 2013, που κάλεσε στον εορτασμό του ΟΧΙ, τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, με τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, να τον επιπλήττει ως άτακτο και ανόητο σχολιαρόπαιδο, λέγοντας πως «δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχνάμε». Ο Αποστόλης όμως επέμενε πως η χιτλερικοί της ΧΑ ήταν νόμιμοι.

Τώρα δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει σεξιστική πλάκα με τον Σειρηνάκη και, μάλιστα, να εισπράξει και τα χάχανα των παριστάμενων υπαλλήλων της ΠΚΜ, ιδίως των «χαρούμενων» γυναικών. Διαπιστώνουμε πώς ο περιφερειάρχης γνωρίζει καλά και τη νοηματική, αλλά και τις διαλέκτους της, όπως την …πορνογραφική…

Φ.Δ.

Υ.Γ. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το σχετικό video αποσύρθηκε από το youtube… για ευνόητους λόγους. Ωστόσο φρόντισαν από το “Alterthess”:  http://alterthess.gr/content/antallages-eyhon-me-mpoliko-sexismo-apo-ton-ap-tzitzikosta