Ο Βαρουφάκης μετά τοv ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει δίχτυα και στο ΚΚΕ…

«Αν δεν υπήρχε το ΜέΡΑ25  μάλλον ΚΚΕ θα ψήφιζα», δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης, προκειμένου να ανοίξει διαύλους με τον κόσμο της παραδοσιακής αριστεράς ή τους δυσαρεστημένους του ΣΥΡΙΖΑ που κοιτάνε προς τον Περισσό.

Έβαλε ωστόσο κι ένα φρένο λέγοντας πως «θλίβεται» γιατί το ΚΚΕ τον κατηγορεί ότι και ο ίδιος ψήφισε μνημόνιο. Δήλωσε επίσης ότι επιμένει στη τοποθέτησή του περί χαμένης ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε «εάν θέλουμε να μην έχει αυτοδυναμία η ΝΔ το ΜΕΡΑ25 πρέπει να μπει στη Βουλή. Γι αυτό δεν μας θέλει η ΝΔ, γιατί της ψαλιδίζουμε την αυτοδυναμία».

Δηλαδή το ΜΕΡΑ25 ακόμα δεν είδε μέρα στη Βουλή και ψηλώνει τόσο για να κόψει την αυτοδυναμία στον Κούλη. Για τη συμφωνία των Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να την απορρίψει είπε πως έγινε για να μπουν τα Σκοπια στο ΝΑΤΟ ενώ μίλησε για ερημοποίηση της χώρας, ζήτησε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω της επενδυτικής τράπεζας και δημιουργία τράπεζας διαχείρισης κόκκινων δανείων.

Στο μεταξύ το κόμμα Βαρουφάκη, διότι περί αυτού πρόκειται, εκτός από τον επικεφαλής του, παραμένει αθέατο. Στη Α Θεσσαλονίκης τρέχει ως υποψήφιος, μόνος του ο Βασίλης Ρόκος, γιός του αείμνηστου βουλευτή του ΔΗΚΚΙ, Γιώργου Ρόκου, και πέραν αυτού ουδέν νεώτερο από το ΜεΡΑ 25…

Φ.Δ.