ΟΑΣΘ: Με στάσεις εργασίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι

Με στάσεις εργασίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο το δ.σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού αποφάσισε για αύριο, 05 Οκτωβρίου 2018, να πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 19.00, έως το πέρας της βάρδιας. Σε λίγο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

«Απολύτως αναίτια η απεργία»

Ως «απολύτως αναίτια» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ την απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι του Οργανισμού με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε για το συγκοινωνιακό σχεδιασμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Πραγματικά δεν έχουμε καταλάβει το λόγο για τον οποίο απεργούν οι εργαζόμενοι. Θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναίτια η απεργία. Οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες, υπάρχει τακτικότητα στη μισθοδοσία ενώ υπογράψαμε μία πάρα πολύ καλή σύμβαση εργασίας. Επίσης υπάρχει δέσμευση ότι σε οποιαδήποτε αλλαγή δεν πρόκειται να αυξηθεί το κόμιστρο για τους επιβάτες. Δεν έχουμε καταλάβει γιατί κάνουν απεργία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8.

Καταγγέλλουν τον υπουργό

Από την πλευρά τους  οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καταγγέλλουν τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη για την «αυταρχική και χωρίς κανένα διάλογο με τους εργαζόμενους των δημόσιων συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά ούτε και με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, προώθηση στη Βουλή προς ψήφιση μιας νομοθετικής ρύθμισης που άπτεται της ζωής και της καθημερινότητας του 60% του πληθυσμού της Ελλάδας».

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ κάνουν λόγο για «προσπάθεια κάκιστης μορφής επαναϊδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που πριν ένα χρόνο κρατικοποιήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση».