«Όχι» στην παράταση του αγγελιόσημου από Κατρούγκαλο

Τέλος στο αγγελιόσημο έβαλε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μη δίνοντας νέα παράταση στην ισχύ του, που έληγε την Πέμπτη. Ο κ. Κατρούγκαλος προτείνει την αντικατάσταση του αγγελιόσημου από έναν πόρο χρηματοδότησης που θα συμφωνηθεί μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον Τύπο και με την παρουσία του αρμόδιου υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ, ορίστηκε νέα συνάντηση την Τρίτη, με συμμετοχή και της εργοδοτικής πλευράς, με σκοπό την αναζήτηση πηγής χρηματοδότησης που θα διατηρήσει σε λειτουργία τον ΕΔΟΕΑΠ και με κατεύθυνση τη μετατροπή του νομοθετημένου πόρου του αγγελιόσημου, που πια δεν υφίσταται, σε αντίστοιχο πόρο συμφωνημένο μεταξύ της εργοδοτικής και της εργατικής πλευράς.

Η νέα εξέλιξη οδηγεί τη συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων στον Τύπο να συγκαλέσει το Σάββατο στις 12.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα σύσκεψη με όλες τις Ενώσεις, την ΠΟΕΣΥ και τα διοικητικά συμβούλια των ταμείων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ, τα οποία με τα νέα δεδομένα τελειώνουν.