Οχημα της Uber χωρίς οδηγό σκότωσε πεζή κατά τη δοκιμή του στην Αριζόνα

Για πρώτη φορά ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό σκοτώνει πεζό που περνούσε το δρόμο. Το δυστύχημα συνέβη στην Αριζόνα των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια δοκιμής αυτόνομου αυτοκινήτου της Uber, κατά την οποία μια γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα και εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Σύμφωνα με το BBC πρόκειται για μια γυναίκα 49 ετών, η οποία πέρασε το δρόμο από σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση πεζών. Μάλιστα, μια οργάνωση καταναλωτών χαρακτήρισε το δυστύχημα «μια τραγωδία που επί χρόνια προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε».

Οπως αναφέρει ο Independent, η εταιρία κάνει δοκιμές εδώ και καιρό, καθώς θεωρεί ότι τα οχήματα αυτά είναι το μέλλον, και φυσικά με τον τρόπο αυτόν δεν θα χρειάζεται να πληρώνει οδηγούς.

Ανάλογα οχήματα είχαν ξαναεμπλακεί σε τροχαία, αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε σκοτωθεί πεζός. Σημειώνεται ότι πάντα υπάρχει άτομο στο μπροστινό κάθισμα κατά τις δοκιμές, παρότι η Καλιφόρνια πρόσφατα επέτρεψε να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα χωρίς κανένα άτομο πίσω από το τιμόνι.

Στο συγκεκριμένο τροχαίο υπήρχε άτομο μέσα στο αυτοκίνητο αλλά δεν είχε τον έλεγχό του τη στιγμή του δυστυχήματος. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις δοκιμές στη Βόρεια Αμερική, κάτι που είχε γίνει και πριν από ένα χρόνο λόγω τροχαίου με άλλο όχημα.

Αλλες, μικρότερες, παραβάσεις που έχουν καταγραφεί από τα οχήματα αυτά είναι οι παραβιάσεις του ερυθρού σηματοδότη. Οσον αφορά την ύπαρξη εμποδίων στην πορεία τους, ο εξοπλισμός τους με πολύπλοκους αισθητήρες υποτίθεται ότι προειδοποιεί στέλνοντας τα δεδομένα που συνεχώς συλλέγει στο σύστημα ελέγχου του αυτοκινήτου.