Οχτώ μονάδες μπροστά η Κλίντον σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos

Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα οκτώ μονάδων στην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, την οποία δηλώνει ότι προτιμά το 45% όσων προτίθενται να ψηφίσουν στις εκλογές, ενώ το 37% δηλώνει την προτίμησή του προς τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ και 18% δηλώνει «κανέναν από τους δύο».

Σύμφωνα με την ίδια δήμοσκόπηση, ένα στους πέντε Ρεπουμπλικάνους και συνολικά 42% των ερωτηθέντων θεωρούν πως τα σεξιστικά σχόλια του Τραμπ, που πρόσφατα ήρθαν στη δημοσιότητα, τον καθιστούν ακατάλληλο για την προεδρία. Εντούτοις το 61% θεωρεί ότι «πολλοί άνδρες» κάνουν τέτοιου είδους σχόλια σε μεταξύ τους συζητήσεις και το 46% θεωρεί ότι είναι «άδικο» να κρίνεται κανείς για συζήτηση που δεν είχε σκοπό να κάνει δημόσια.

Το 44% των γυναικών που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση δηλώνει πως θα στηρίξει Κλίντον έναντι μόλις 29% που επιλέγει τον Τραμπ, ενώ ακόμα και στους ευαγγελιστές, παραδοσιακά μια σημαντική δεξαμενή ψήφων για τους Ρεπουμπλικανούς, ο Τραμπ εμφανίζεται να έχει προβάδισμα μόλις μίας μονάδας έναντι της Κλίντον, τη στιγμή που τον Ιούλιο το προβάδισμά του στη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα βρισκόταν στις 12 μονάδες. Όσον αφορά το νικητή του δεύτερου ντιμπέιτ, στη δημοσκόπηση το 53% θεωρεί ότι νίκησε η Κλίντον και το 32% ότι νίκησε ο Τραμπ, αποτελέσματα πάντως που κινούνται παράλληλα με την κομματική προτίμηση των ερωτηθέντων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως δεν φαίνεται να αποθαρρύνεται απ’ όλα αυτά: Πλέον στρέφεται και εναντίον του ίδιου του του κόμματος, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ούτε χρειάζεται ούτε θέλει» την υποστήριξη του Πολ Ράιαν, κορυφαίου στελέχους των Ρεπουμπλικανών και προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς, όπως και πολλά ακόμη στελέχη των Ρεπουμπλικανών, «αποκήρυξε» τον Τραμπ ο οποίος με τη σειρά του απάντησε με μια σειρά όχι ιδιαιτέρως ευγενικών τουίτ και δηλώνοντας… απελευθερωμένος να παλέψει όπως θέλει.