Ογδοη μέρα χωρίς λεωφορεία – Κατανόηση ζητά ο ΟΑΣΘ

Την κατανόηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι περνούν ήδη την όγδοη μέρα χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς, ζητά ο ΟΑΣΘ με ανακοίνωση που εξέδωσε. Μετά τη χτεσινή συνέλευση, στην οποία οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση για κυκλοφορία έστω 70 λεωφορείων, συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας και σήμερα, επιτείνοντας το κυκλοφοριακό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η πόλη από τότε που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις. Μάλιστα, εκφράζεται η βεβαιότητα ότι με διάλογο θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του οργανισμού.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.), που επί 60 περίπου έτη (απ’ το 1957) εξυπηρετεί τους πολίτες και επισκέπτες του νομού Θεσσαλονίκης στο κοινωνικό αγαθό της κινητικότητας, την τελευταία περίοδο βρίσκεται ενώπιον σημαντικών οικονομικών και κατ’ επέκταση και λειτουργικών προβλημάτων. Για το λόγο αυτό και για την προσωρινή διακοπή των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες λόγω των κινητοποιήσεων των Εργαζόμενων, ζητάμε την κατανόηση και την συγγνώμη των πολιτών.

Έχουμε την εκτίμηση και την βεβαιότητα ότι, με ειλικρινή, τεκμηριωμένο και αποτελεσματικό διάλογο μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΑΣΘ, θα καταγραφούν και θα αντιμετωπιστούν τα αίτια που έχουν οδηγήσει τον Οργανισμό στα υφιστάμενα σημαντικά οικονομικά προβλήματα και επιπρόσθετα θα δημιουργηθούν οι αναγκαίες και ικανές προϋποθέσεις οριστικής διεξόδου απ’ τα αδιέξοδα και οριστικού καθορισμού των εκατέρωθεν οικονομικών και λοιπών υποχρεώσεων και δικαιωμάτων της επόμενης 6ετίας (αφού, ως έχει ανακοινωθεί απ’ τη Κυβέρνηση, το 2020 θα ολοκληρωθεί το ΜΕΤΡΟ και η υφιστάμενη οικονομική συμφωνία παραχώρησης των αστικών συγκοινωνιών στον ΟΑΣΘ ισχύει για 2 επιπλέον χρόνια – άρθρο πρώτο της από 11.1.2008 σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΑΣΘ που κυρώθηκε με το ν. 3652/2008), προς όφελος των εξυπηρετούμενων πολιτών, του Ελληνικού Δημοσίου και των Εργαζόμενων και δικαίωση της ιστορίας και προσφοράς του Ο.Α.Σ.Θ. στη 60ετή λειτουργία του».