«Οι δανειολήπτες προστατεύονται ήδη, με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

«Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι δήθεν προστατεύονται οι δανειολήπτες με “κόκκινα δάνεια”, με τη διάταξη με την οποία απαλλάσσονται τα τραπεζικά στελέχη. Ωστόσο πλαίσιο προστασίας για τους δανειολήπτες υπάρχει σε άρθρο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών, ψηφισμένο το 2017, σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, στη Βουλή αιτιολογώντας την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα με την οποία εξαιρούνται τα τραπεζικά στελέχη που έχουν χορηγήσει τραπεζικά δάνεια από την αυτεπάγγελτη δίωξη για απιστία.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ισχυρίζεται ότι δήθεν προστατεύονται οι δανειολήπτες με «κόκκινα δάνεια», με τη διάταξη με την οποία απαλλάσσονται τα τραπεζικά στελέχη», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ωστόσο ότι «πλαίσιο προστασίας για τους δανειολήπτες υπάρχει και εμπεριέχεται στο άρθρο 65 του Ν.4472/2017, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Συνεπώς όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και θα αποκαλυφθούν, ένα προς ένα, στη συζήτηση των άρθρων», σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΕ/ΜΠΕ