Οι «μακεδονομάχοι» επιτέθηκαν σε γραφεία υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ…

Όταν παίζεις με το «αυγό του φιδιού» υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Δηλαδή το φίδι του φασισμού, μετά την εκκόλαψη να σε δαγκώσει, παρότι εσύ το φρόντισες και το χάιδεψες.

Αυτό συμβαίνει με τη ΝΔ και τους διάφορους ακροδεξιούς που βρήκαν ευκαιρία με το Μακεδονικό να πουλήσουν πατριωτισμό. Η ΝΔ, χωρίς να υιοθετεί απόλυτα την εθνικιστική προπαγάνδα, έπαιξε πολιτικό παιχνίδι με το Μακεδονικό και προσπάθησε να τραβήξει ψήφους, επενδύοντας υποκριτικά στο εθνικιστικό κλίμα που καλλιέργησε η λαϊκή άκρα δεξιά και οι νεοναζί της ΧΑ. Αυτό όμως ενείχε και κινδύνους.

Όπως μάθαμε στόχος ακροδεξιών ομάδων έγιναν τα γραφεία των υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ, Θεόδωρου Καράογλου και Βίκυς Νάκου, όπου κολλήθηκαν αφίσες με απειλητικό περιεχόμενο και αφέθηκε ενημερωτικό υλικό, εθνικιστικού περιχεομένου. Οι ακροδεξιοί μακεδονομάχοι στοχοποιούν τη ΝΔ διότι θέλουν να συσπειρώσουν το εκλογικό ακροατήριο του εθνικιστικού χώρου, που πιθανά ή χαλαρά, μπορεί να ψηφίσει ΝΔ, προφανώς για να φύγει ο κακός Τσίπρας.

Εξάλλου η ΝΔ επι της ουσίας δεν διαφωνούσε με την Συμφωνία των Πρεσπών. Το έκανε προσχηματικά για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Το ίδιο κάνει και τώρα με τις μπαρούφες και τα ψέματα που ξεφουρνίζει καθημερινά για την ανάπτυξη και τις φοροελαφρύνσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι στη ΝΔ τώρα δηλώνουν πως «οφείλουμε να σεβαστούμε τα τετελεσμένα και το Διεθνές Δίκαιο, αλλά θα ελέγχουμε βήμα-βήμα την εφαρμογή της Συμφωνίας προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων».

Φυσικά τον έλεγχο θα τον παραχωρήσουν σε κάποια ιδιωτική εταιρία…

Φ.Δ.