Οι θέσεις και προτάσεις της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» στο πρώτο τηλεοπτικό debate

Τις θέσεις και προτάσεις της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί για μια σειρά από ζητήματα ανέπτυξε η Υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου στο πρώτο τηλεοπτικό debate Υποψηφίων Δημάρχων στην Tv 100 και στην εκπομπή «τα εν Δήμω» με την Πόπη Αστεριάδου.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου υπερασπίστηκε την απλή αναλογική που έφερε ο Κλεισθένης υπογραμμίζοντας πως δίνει φωνή σε όλους.

«Δεν φοβόμαστε τη Δημοκρατία, αντιθέτως επιζητούμε τη συμμετοχή όσων περισσότερων ανθρώπων ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση γιατί η πόλη πρέπει να νοιαστεί.

Είναι η ώρα να συμφωνήσουμε για το καλό της πόλης, άρα να συζητήσουμε με τις ιδεολογίες του ο καθένας, με τις απόψεις του, με τις προτάσεις του για το συμφέρον της πόλης. Όχι των κομμάτων από τα οποία προερχόμαστε ή των προσωπικών μας φιλοδοξιών» είπε η επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου επανέλαβε ότι είναι υπέρ των συνεργασιών και υπενθύμισε πως και από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε τα προηγούμενα χρόνια κατάφερε να συνεργαστεί με ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Όσον αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες υπογράμμισε πως θα συνεργαστεί με υποψήφιο που θα προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο πάντα στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας.

Αναφορικά με τους 192 συμβασιούχους καθαριότητας η Υποψήφια Δήμαρχος εξέφρασε τη στήριξή της καθώς οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και επανέλαβε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια, είναι από το πρώτο λεπτό στο πλευρό τους και θα συνεχίσει και την επόμενη μέρα.

Τόνισε βέβαια πως η λύση είναι η προκήρυξη θέσεων ΑΣΕΠ και αυτό διασφαλίζει η προκήρυξη της 3Κ.

Σε ότι αφορά στην αναδιάρθρωση του οργανισμού του δήμου είπε πως είναι προβληματικό ότι έρχεται 4 μήνες πριν τις εκλογές και 8 μήνες πριν παραδώσει η σημερινή διοίκηση του Δήμου και είναι εξίσου προβληματικό ότι όλοι οι σύλλογοι εργαζομένων είναι αντίθετοι.

«Διαβάζοντας το συγκεκριμένο οργανόγραμμα και τις τροποποιήσεις που ήρθε όντως πολύ βιαστικά , με βρίσκει σύμφωνη σε πολλές αλλαγές σε πολλές άλλες όμως με βρίσκει κάθετα αντίθετη» είπε χαρακτηριστικά.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου υπερασπίστηκε το δημόσιο χαρακτήρα στην καθαριότητα τονίζοντας πως τα παραδείγματα παγκοσμίως, όπου στην καθαριότητα μπήκαν οι ιδιώτες, οι πόλεις δεν είναι καθαρές.

«Βλέπουμε τα απορρίμματα ως πόρο. Είναι όμως πόρος για την τοπική κοινωνία; Για το δήμο; Είναι ανταποδοτικά; Θέλουμε μια κυκλική Θεσσαλονίκη; Ή θέλουμε πόρους για συγκεκριμένους εργολάβους»; υπογράμμισε η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Για το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης είπε πως είναι ένα σύστημα που λειτούργησε και απέδωσε σε έναν βαθμό όμως απαιτείται ολιστικός σχεδιασμός με τη συμμετοχή φορέων ώστε να είναι πάντα προς όφελος του πολίτη.

Τόνισε την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να έχει Μητροπολιτικό χαρακτήρα και εξήγησε μεταξύ άλλων πως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπει μπροστά στη διαχείριση των απορριμμάτων. Σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν προΐσταται στον ΦΟΔΣΑ και δεν εχει και το δικό του σχέδιο.

Υπογράμμισε την ανάγκη για περισσότερους ελεύθερους χώρους στην πόλη, με πρόσβαση σε όλους τους πολίτες και αναφερόμενη στην απόδοση των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα για την απόδοση των οποίων εργάστηκε προσωπικά από τις προηγούμενες θέσεις τις οποίες κατείχε πρότεινε διαδημοτική διαχείρισή τους.

Μητροπολιτική χρήση και συνεργασία.

Αναφορικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ τόνισε πως είναι πολύ σημαντική η διαβούλευση που γίνεται με τους φορείς καθώς αρκετοί εξέφρασαν ενστάσεις.

Τέθηκαν όροι και προϋποθέσεις για το πώς θα γίνει αυτό το έργο και υπογράμμισε πως είναι πολύ σημαντικό το να υπάρξει ένα εκθεσιακό hub σε συνθήκες ζωντανής δραστηριότητας.