«Οικολογία – Πράσινη Λύση»: Οδηγίες για τη σωστή διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών

Οδηγίες για τη σωστή διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού δίνει, με ανακοίνωσή της, η περιφερειακή παράταξη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «Οικολογία – Πράσινη Λύση».

Συγκεκριμένα, απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις πολιτών και φίλων της παράταξης συνιστά να μην πετιούνται μέσα προστασίας όπως μάσκες, πλαστικά γάντια, αντισηπτικά μαντήλια και άλλες συσκευασίες απολυμαντικών μέσα στους μπλε κάδους αλλά να τοποθετούνται μαζί με τα κοινά απορρίμματα στους πράσινους.

Παράλληλα αναφέρει ότι θα πρέπει οι σακούλες να κλείνονται επιμελώς και να μην τοποθετούνται σε καμιά περίπτωση παραπλεύρως των πράσινων κάδων. Σε περίπτωση πληρότητας των κάδων, καλό είναι να αναζητηθεί άλλος πλησιέστερος με διαθέσιμη χωρητικότητα ή η σακούλα να πετιέται την επόμενη μέρα. Επιπλέον, θα πρέπει να γίνεται χρήση των ειδικών πεντάλ των κάδων -όπου υπάρχουν- και όταν αυτά απουσιάζουν ή δεν λειτουργούν, το άνοιγμα του κάδου να γίνεται κατά προτίμηση με αντισηπτικό μαντηλάκι ή με την ελάχιστη δυνατή επαφή.

Σε περίπτωση που υπάρχει κρούσμα του κορονοϊού στο σπίτι δεν θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός ανακυκλώσιμων υλικών και είναι απαραίτητο να υπάρχει επιπρόσθετη προσοχή στο καλό κλείσιμο της σακούλας των απορριμμάτων.

Θα πρέπει, τέλος, σύμφωνα με την «Οικολογία- Πράσινη Λύση», να πραγματοποιηθεί άμεση αναστολή κάθε τυχόν μορφής ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού και πλαστικού σε δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές μονάδες.

«Είναι κρίσιμο καθήκον όλων μας να ακολουθήσουμε τις παραπάνω οδηγίες σε ό,τι αφορά τα ανακυκλώσιμα υλικά όσο διαρκεί η εξάπλωση της πανδημίας», αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης.